kézilabda

2021.09.18. 07:09

Bravúros békési győzelem született Ózdon

Az NB I. B.-s férfi kézilabda-bajnokság második fordulója péntek esti mérkőzésén bravúros győzelmet aratott Békési FKC csapata, amely Ózdon gyűjtötte be a két pontot, korrigálva ezzel az előző heti mezőkövesdi fiaskóját. A viharsarki gárda gyakorlatilag hullámvölgyek nélkül hozta le a mérkőzést, több jó egyéni teljesítménnyel.

V. L.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

ÓAM-Ózdi KC–Optimum Solar-Békési FKC 24–29 (10–13)

Kézilabda NB I. B.-s férfi-mérkőzés. Ózd, 150 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Békés: TAKÁCS – Hrabák 1, Csuzi 2, Laufer, DR. CZINA, ÁRPÁSI 9, Szász 2 (1). Cs.: Borbély, Kiss O. (kapusok), Osgyán, Fedor 1, LELE 4, HASZILLÓ 4, VARSANDÁN Á. 3 (1), Dávid 3,, Balogh B. Edző: Padla József. Az Ózd legjobb góldobói: Veres 6 (1), Nagy A. 5, Szepesi 4.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

A hazaiak két gyors találatára az 5. percig hárommal válaszolt a békési együttes. A folytatásban kiélezett csata folyt, minden gólért alaposan meg kellett küzdeni, egyik oldal sem tudott elhúzni a másiktól egynél többel (20. perc: 9–8).

A félidő utolsó harmadára alaposan feljavult a békésiek védekezése, illetve Takács Szabolcs kapus hatékonysága. Ennek és a zsinórban szerzett öt gólnak köszönhetően a 27. percre 9–13-ra elléptek, a házigazdák viszont 10 minután keresztül képtelenek voltak a kapuba találni.

Nem indult jól a második félidő a vendégek számára. Pontatlan lövéseik és technikai hibáik miatt gyorsan minimalizálták hátrányukat, majd egyenlítettek is az ózdiak (38. p.: 14–14). Haszilló második találatával azonban visszavették, később pedig megtartották az egy-két gólos előnyt a békésiek.

Az átlövő keze rendre jókor sült, a 46. percben ezért is kényszerültek időkérésre a borsodiak (17–20) kizökkentve a látogatókat. Padla József nyomban reagált, a tanácsait pedig megfogadták a játékosai. A kapuban Takács stabilan hozzátette a magáét, a másik hatos előtt pedig kiválóan működött a Lele-Árpási kapcsolat a hét a hat elleni támadások során (52. p.: 18–23). Jött is az újabb ózdi időkérés, nagy rohanás vette kezdetét, de a hazaiaknak innen már nem volt visszaútjuk. A békésiek az előző heti borsodi túrájukon elszenvedett csorbát bravúros idegenbeli sikerrel korrigálták.

Padla József:

– Örülök annak, hogy koncentrált játékkal, stabilan tudtunk belemenni a végjátékba, ami kulcsa volt a meccsnek, hiszen az ellenfelünknek kellett az eredmény után futnia. Sikerült korrigálnunk az előző hét hibáit is, gratulálok a srácoknak, büszke vagyok a csapatomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában