Asztalitenisz

2021.08.18. 09:54

Nyolc között vannak Szántosiék

Folytatta bravúros szereplését a Huzsvár Erik, Szántosi Dávid kettős a budapesti WTT Contender asztalitenisz-versenyen. Az orosz páros hétfői búcsúztatását követően kedden is egy esélyesebb ellenfelet múlt felül a két fiatal, így már a nyolc között jár!

G. P.

A mindössze 15 esztendős szarvasi Szántosi Dávid és a nála két évvel idősebb Huzsvár Erik párosa már a főtáblára kerüléssel is meglepetést okozott, majd ezt tovább fokozva, a keddi nyolcaddöntőben öt játszmában legyőzte a szlovák Novota, Guman duót – utóbbi a maga 35 évével egymaga idősebb, mint a két ifjú magyar reménység.

– A szlovákokat láttuk korábban játszani, azt gondoltuk, lehet ellenük esélyünk, ezért úgy álltunk oda az asztalhoz, hogy nyerhetünk – mondta széles mosollyal az arcán Huzsvár Erik, mire Szántosi Dávid annyit tett hozzá, hogy „óriási eredmény, hogy a nyolc között vagyunk, a negyeddöntőben indiai ellenfél következik, velük szemben is megpróbáljuk a bravúrt”.

A koronavírus-járvány miatt a versenyt nézők nélkül rendezik meg a BOK Csarnokban, de online, illetve televíziós közvetítéseken keresztül láthatóak lesznek a találkozók.

Eredmény. Férfi páros, nyolcaddöntő: Huzsvár Erik, Szántosi Dávid–Samuel Novota, Matrin Guman (szlovák) 3:2 (–8, 9, 13, –8, 9).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában