Szara Kliszura

2021.07.05. 15:39

Kosárlabdáról váltott röplabdára a csabaiak új játékosa

Szara Kliszura személyében európai szinten is jegyzett klasszis ütő játékost szerződtetett a következő évre a Békéscsabai RSE női röplabdacsapata.

G. P.

A 29 esztendős szerb játékos az utóbbi két évet Kaposváron töltötte, ahol sokat tett annak érdekében, hogy a somogyi együttes hazai szinten élcsapattá válhatott. Az előttünk álló idényben pedig már a csabaiak céljait segíti megvalósítani a 188 centi magas sportolónő, akit a megszokott módon, közelebbről is bemutatott közösségi oldalán a BRSE.

Az írásból egyebek mellett kiderül, hogy Szara meglehetősen későn, 13 évesen ismerkedett meg a sportággal a nővére ráhatására, addig a kosárlabdát részesítette előnyben.

– Szabadkán kezdtem el játszani, ahol négy évet töltöttem, majd Belgrádba igazoltam két évre, amelyet követően kaptam egy külföldi ajánlatot. Azóta nem játszottam szerb klubban. Röplabdáztam Olaszországban, Romániában, Oroszországban, sőt még a Fülöp-szigeteken is – mondta el magáról az ütő játékos.

Magyarországra 2019 nyarán vezetett az útja. Ebben nem kis szerepe volt az egykor a BRSE-t is irányító Szasa Nedeljkovicsnak, aki szintén szabadkai származású.

– Szeretem ezt az országot, az itt élők életfelfogását, nem utolsó sorban közel van az otthonom, ami nagyon fontos számomra. Emellett a bajnokság évről-évre jobb és erősebb, számomra is kihívást jelent, hogy még többet kihozzak magamból – érvelt Szara a magyarországi szerepvállalása mellett.

Arra a kérdésre, hogy miért döntött a BRSE mellett, olyan válasszal szolgált, ami már a személyiségéből és a mentalitásából is felfed valamennyit.

– A klubvezetés látásmódja és a felvázolt szakmai koncepció teljesen megegyezik az enyémmel, így magaménak érzem azt, tudok érte harcolni, küzdeni – tette hozzá a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában