orosháza

2021.07.02. 15:00

Hosszú idő után újra benépesül a rákóczitelepi modellezőpálya

Nóbik Gyula neve összeforrott az Orosházi Modellező Klubbal. Halála után új elnök vette át a sportközösség irányítását. Az elnökkel, Csizmadia Péterrel beszélgettünk, aki maga is „szakmabeli”, repülőmodellezéssel foglalkozik szabad idejében. Jó hír azoknak, akik még emlékeznek a híres nemzetközi modellrepülők napjára, amit az orosházi reptéren rendeztek évente. Szeptemberben várható ismét.

Cs. I.

A pandémia okozta leállás érintette a klubéletet is: tavaly nem süvítettek a kis modellhajók Gyopároson, nem voltak se a földön, se a levegőben rendezvényeik. Változik-e a helyzet? – ez itt a kérdés.

– Nagyon szeretnénk, ha változna. Ennek talán az első hírnöke lesz a vasárnapi verseny, aminek mi leszünk a házigazdái a rákóczitelepi autóspályánkon – mesélte az elnök. Magyar Bajnokságban részt vevő raliautók, 1:5 méretarányú, 29-32 köbcentis kis gépcsodák versenyeznek majd.

/A szerző felvételei/

A klub tagjai már tavaly munkához láttak, igyekeztek a pályát használható állapotba hozni, a kerítést önerőből javítják, kitakarítják a környezetet. Az aszfalt is felújításra szorul.

– Egyelőre keresünk forrást vagy támogatót, mert ahhoz, hogy kisebb járműveikkel itt versenyezhessenek a sporttársak (például 1:10-es méretarányú autókkal), arra a hullámos felület nem alkalmas.

Pedig szeretnénk a folytatásban is több versenyt itt meghirdetni. Ha már Kelet-Magyarország egyik ilyen autóspályájával rendelkezünk, azt rendbe is tesszük, akkor élnénk a technikai sport kínálta lehetőséggel: minél többekkel megismertetni klubunkat, tevékenységünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában