Tehetségek

2021.07.19. 16:16

Három támogatott sportoló a megyéből

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben, díjazott a MOL Alapítvány idén – tudtuk meg a cég közleményéből.

V.L.

Békés megyéből a békéscsabai Barlabás Anna Kata, a budapesti KSI szertornásza; Kovács Alexandra, a Békéscsabai Atlétikai Club gyaloglója, valamint az újkígyósi Pántya Réka, a Békéscsabai Lakótelepi SE keleti küzdősportolója és Jancsó Lili Berta, kick-boxos, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület-Debreczeni Team versenyzője nyerte el a támogatást.

Barlabás Anna Kata

A Sport 2021 nyertesei között van többek között a magyar gyorsasági motorversenyzésben 2020-ban az év utánpótlás versenyzőjének választott Görbe Soma, a világ legfiatalabb női nemzetközi sakkmestere, Gaál Zsóka, a tokiói olimpián Magyarországot képviselő Kovács Zsófia tornász, Tóth Lili Anna akadályfutó, Németh Nándor úszó és a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője, Özbas Szofi dzsúdóka is.

Pántya Réka

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

Kovács Alexandra

A 11 éves Jancsó Lili Berta 7 éves kora óta versenyzik. Számára a legnagyobb siker és megtiszteltetés, hogy a Győrben megrendezésre került Junior Európa Bajnokságon mint a válogatott tagja vehetett rész. A felkészültségét mutatja, hogy korosztályos Európa Bajnok lett, valamint csapatban bronzérmesek lettek. Mestere Debreczeni Dezső nyolcszoros Világ-és nyolcszoros Európa Bajnok profi Világbajnok.

Jancsó Lili Berta

Jancsó Lili Bertát a válogatottban elért eredményeiért kitüntető oklevélben részesítette a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke. 10 évesen büszkén hordja a zöld övet (a szakosztályvezető engedélyével, korkedvezménnyel tett sikeres vizsgát). Tervei a pályázati időszakban: célja, hogy továbbra is ranglista vezető legyen és Magyar Bajnok. Szeretné a válogatottban is megerősíteni a helyét. A külföldön megrendezésre kerülő Európa Kupa sorozat versenyein is szeretne jól szerepelni és sikereket elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában