Labdarúgás

2021.06.14. 17:12

Villanyfény mellett tartják meg a megyei kupadöntőt

A pandémia miatt egy év megszakítással a hagyományos helyszínen, a békéscsabai Kórház utcai stadion centerpályáján rendezik meg a Békés Megyei Kupa fináléját.

G. P.

A döntőt idén két megyei első osztályú élcsapat, a bajnokságban ezüstérmes Szarvasi FC és a negyedik helyezett Clean Way-Gyulai TFC vív meg egymással. Mint ismeretes, a Körös-partiak az elődöntőben az Orosházát verték magabiztosan 5–1-re, a fürdővárosiak pedig büntetőrúgásokkal nyerték meg a Jamina elleni párharcot. A döntőt június 18-án, pénteken 19 órakor, villanyfény mellett rendezik meg.

A döntő két résztvevője már biztosan ott van a Magyar Kupa országos főtábláján (az első kört augusztus 7-én rendezik majd meg), míg a szombati elődöntő két vesztese, az Orosházi MTK-ULE 1913 és a Jamina SE bronzmérkőzést játszik a harmadik főtáblás pozícióért. Utóbbi mérkőzés pontos időpontja még nem ismert, arról most egyeztetnek a felek. A stadionba a szurkolók csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be.

A döntő felvezetését a Szabadkígyósi SZSC és a Gyomaendrődi FC ifjúsági kupadöntő jelenti, amelyet 16.45-kor kezdenek szintén a Kórház utcában. Fontos információ, hogy a mérkőzést a csapatot kísérő szülők, mint nézők csak akkor tekinthetik meg szurkolóként, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Olyan 18 év alatti utánpótlás labdarúgók, akik nem kerülnek a keretbe, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel megtekinthetik a mérkőzést.

Mindkét mérkőzés esetében érvényes szabály, hogy döntetlen esetén büntetőrúgásokkal döntik el a kupák sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában