Kick-box

2021.06.02. 14:48

Negyven csabai érem született a Karlovac Openen

Nagyon régóta várták a honi kick-box sportolók, hogy végre egy hagyományos nagy versenyen vehessenek részt. Több, mint egy év telt el kényszerű szünetben , amit a koronavírus járvány miatt rendeltek el. A horvátországi Karlovac (Károlyváros) adott otthont a Karlovac Open nemzetközi kick-box Európa-kupának, amelyen 27 ország 110 klubjának 862 sportolója vett részt, akik 1708 nevezést adtak le.

V. L.

A számokból is kitűnik, hogy sokan éltek azzal a szabályok adta lehetőséggel, hogy több korosztályban, több súlycsoportban és szabályrendszerben mérettessék meg magukat. Teljesen érthető, hiszen ilyen hosszú kihagyás után a jelszó csak egy lehet: Küzdeni, küzdeni, küzdeni! Minél többet, mert van mit bepótolni!

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting gárdája vett részt a versenyen, természetesen az előírt egészségügyi szabályozás teljes betartásával.

A népes küldöttségben az újoncok mellett régi, sikeres karatésok is tatamira léphettek. A verseny nem csak a forma felmérésére volt jó alkalom. Számadást is lehetett készíteni, hogy ki maradt meg, ki hagyta abba, hogyan alakultak át az erőviszonyok. A csabai csapat eredményesen szerepelt, szorgalmasan gyűjtötte az érmeket és a trófeákat.

Sikeresen szerepeltek a csabaiak

Többen alacsonyabb övfokozatuk miatt elindulhattak az első napi „B” kategóriában is, gyarapítva az éremkollekciót,s bizonyítottak a szombati „A” kategóriás versenyen is. Összesen 40 érmet szereztek, 8 arany, 11 ezüst és 21 bronzérem volt a termés. A felnőtt csapatban együtt küzdött a két Viczián fivér, a Németországban élő és német klubnál versenyző Roland, és öccse, Dániel, s ez, kiegészítve a válogatott Hidvégi Nándorral csapat elsőséget hozott!

Debreczeni Dezső vezetőedző így foglalta össze a tapasztalatokat.

– Sportolóim változó formát mutattak, de ezen nincs mit csodálkozni. Egyértelműen látszódott, hogy régen versenyeztünk. A bolgárok például hamarabb kezdték a versenyeket, amit eredményességük is mutatott, s úgy érzem, most még előttünk járnak ennek következtében, Ők lesznek a jövő nagy riválisai. A felnőtt csapatverseny megnyerése viszont óriási öröm és kellemes meglepetés, mert még ilyet nem nyertünk. A bíráskodásról annyit, hogy nagyon jó lett volna, ha magyar bírók is bíráskodtak volna,és több olyan, aki ért a point-fightinghoz. Ez a verseny életbe vágóan fontos volt nekünk, mert ha most kihagyjuk, szinte behozhatatlan hátrányba kerültünk volna.Az eredmények és a mutatott teljesítmény feltétlenül biztató a jövőre nézve. S hogy mit hoz a jövő? A WAKO kick-box világszövetség a második félévre tervezte át versenynaptárát. Október 15–24 közöt az olaszországi Jesolo-ban rendezik majd meg a felnőtt kick-box világbajnokságot, minden szabályrendszerben. megszűnik tehát az a gyakorlat, hogy két részre bontják a legrangosabb nemzetközi kick-box versenyt. A világbajnokság

egyben selejtező a 2022 évi World Games kick-box küzdelmeire és a szintén ebben az évben megrendezésre kerülő World Combat Games versenyre. Az utánpótlás sem marad ki, hiszen 2021 november 5.-ike és 11.-ike között Montenegróban Budva ad otthont a junior és a kadett 2-es korosztály Európa-bajnokságának.

A békéscsabaiak eredményei. Felnőttek. Férfiak. 63 kg: 3. Hidvégi Nándor. 69 kg: 3. Viczián Dániel.

Juniorok. Férfiak. 69 kg: 3. Mokrán Milán. Nők. 50 kg: 2. Viczián Vivien. 55 kg: 2. Viczián Vivien. 65 kg: 3. Csüllög Dorina. +70 kg: 3. Koszecz Boglárka.

Kadett 2 kcs. Fiúk. Grand Champion: 3. Malatyinszki Bendegúz. 47 kg: 1. Bánki Brendon. 52 kg: 3. Bánki Brendon. Lányok. 32 kg: 1. Debreczeni Frida. 37 kg: 3. Kása Hanna. 42 kg: 2. Kozmann Mónika, 3. Petró Lili. 50 kg: 3. Jancsó Lili. 60 kg: 2. Pántya Réka. 65 kg: 2. Csüllög Dorina. +65 kg: 3. Koszecz Boglárka.

Kadett 1 kcs. Lányok. Grand Champion: 1. Jancsó Lili. 32 kg: 3. Debreczeni Frida. 42 kg: 3. Fördős Jázmin. +47 kg: 1. Jancsó Lili, 3. Szabó Szófia.

Gyermek kcs. Fiúk. 27 kg: 3. Szikora Gergő. 30 kg: 2. Szikora Bence. Lányok. 24 kg: 3. Jancsó Csenge. 30 kg: 3. Petró Laura.

Csapatverseny. Kadett 1 korosztály. Lányok: 1. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Debreczeni Frida, Jancsó Lili, Szabó Szófia). Tag Team: 1. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Jancsó Lili, Szabó Szófia). Fiúk: 3. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Gyeraj Ákos, Matuska Máté, Petró Bálint).

Kadett 2 korosztály. Fiúk: 2. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Bánki Brendon, Csiernyik Zsombor, Malatyinszki Bendegúz).

Felnőttek. Férfiak: 1. Békéscsabai JALTE-Debreczeni team (Hidvégi Nándor, Viczián Roland,Viczián Dániel).

„B” kategória. Juniorok. Férfiak. 74 kg: 3. Mokrán Milán. Kadett 2 kcs. Fiúk. 42 kg: 2. Gyeraj Ákos. Lányok. 42 kg: 2. Kása Hanna.

Gyermek kcs. Fiúk. 24.kg: 2. Szikora Gergő. 27 kg: 1. Szikora Gergő. 30 kg: 2. Szikora Bence. Lányok:. 24 kg: 3. Jancsó Csenge. 27 kg: 3. Petró Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában