Labdarúgás

2021.06.23. 09:10

A Jamina is főtáblás a kupában

Az MLSZ idén megreformálta a Magyar Kupa lebonyolítását és a korábbi 128-as táblát 160 tagúra emelte. Ennek jótékony hatásaként idén összesen 6 megyei alakulat kezdheti meg a küzdelmeket. A Békéscsaba 1912 Előre, Füzesgyarmat, Körösladány, a Békés Megyei Kupa két döntőse, a Szarvas és a Gyula csapatai mellett a Jamina csapata vehet részt az augusztus elején kezdődő sorozatában, miután a Békés Megyei Kupa szerdai orosházi helyosztóján 2–1-re győzte le vendéglátóját.

G. P.

Orosházi MTK-ULE–Jamina SE 1–2 (0–0)

Orosháza, 350 néző. V.: Bakos. Orosháza: Marunák – Dajcs, Kasuba, Selmeczy, Harangozó, Szabó Á., Péli, Csőke (Miszlai), Kovács D. (Szabó N.), Vincze (Lászik), Kocsis. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József. Jamina: Démusz – Horváth M. (Zubor), Bencsik, Papp D., Kovács I., Pozsár, Kardos T., Murvai, Okos, Kardos L. (Németh, Ekker), Miklya (Ulrich). Játékos-edző: Pozsár Gábor. G.: Miszlai a 74., ill. Pozsár az 50., Németh a 61. percben. A Békés Megyei Kupa elődöntőjében alulmaradó két gárda közül csak az egyik kapott zöld utat, erről döntöttek kedden.

Az első félidőben túlságosan is tisztelték egymást a csapatok. Helyzetek nélküli állóháború folyt a pályán, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. Szünet után jobban kezdett a vendégcsapat és negyedóra leforgása alatt kétszer mattolta Marunák kapust. A jelentős hátrányban kezdett el játszani az Orosháza, amely a csereként beálló Miszlai révén szépíteni tudott, de újabb találatra nem futotta erejéből, így a 90 perc végén a jaminaiak ünnepelhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában