kézilabda

2021.05.08. 21:05

Igazságos döntetlen született a békési találkozón

A Békési FKC csapata döntetlenre végzett hazai pályán a kellemetlen stílusú Lajosmizsével, az NB I B.-s férfi kézilabda-bajnokság 20. fordulójának szombati mérkőzésén.

V. L.

A megszerzett ponttal a 6. helyre lépett elő Papp Bálint alakulata, de mivel a Keleti csoport középmezőnye rendkívül szorosan alakul, ezért még dolgozniuk kell annak érdekében, hogy ne kényszerüljenek osztályozóra.

Optimum Solar-Békési FKC–Mizse KC 24–24 (12–10)

NB I B.-s férfi-mérkőzés. Békés, 50 néző. V.: Rontó Á., Szanyi P. Békés: Pankotai – Osgyán 1, HASZILLÓ 8 (5), Varsandán Á. 3, dr. Czina, Székely 1, Fedor 3. Cs.: Takács 1, PAJKÓ (kapusok), Csuzi 2, Kecskés, Kiss R., Kohlrusz, Gál 4, Árpási 1, Dénes. Edző: Papp Bálint. A Lajosmizse legjobb dobói: Kiss A. 7, Vancsics 6 (3).

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.

A mérkőzés elején felváltva születtek a találatok, majd egy négyes szériát kihasználva három gólos előnyre tett szert a hazai csapat (14. p.: 7–4). Hasznosnak bizonyult a mizsei időkérés, mivel hamarosan döntetlenre álltak a felek. A félidő hajrájában azonban ismét a békésieknek jött ki a lépés jobban, de komolyabb előnyt nem sikerült kiharcolniuk. Szünet után állandósult a házigazdák egy-két gólos vezetése, de a szívósan küzdő Mizse nem hagyta magát leszakítani, sőt több alkalommal is egalizálta az eredményt. A hajrához közeledve egyre feszültebbé vált a légkör. Érződött, hogy mindkét oldalon nagyon fontos cél a két pont megszerzése. Az 54. percben először vezetett vendégcsapat (20–21), és teljesen nyílt lett a mérkőzés. A hajrában kettesével szerezték a gólokat a csapatok, így mindkét fél számára lehetőség adódott a mérkőzés eldöntésére, végül azonban be kellett érniük egy-egy ponttal. Az utolsó támadás „joga” a látogatóké volt, ám az időn túli szabad dobásból nem tudtak betalálni.

Papp Bálint: – Hektikus mérkőzés volt. A második félidőben statikussá váltunk, illetve több technikai hibát is elkövettünk, így szoros végjátékban igazságos eredmény született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában