röplabda

2021.05.31. 11:59

Békéscsabai boldogság az U21-es döntőben

Megnyerte a döntőt a Linamar-Békéscsabai RSE U21-es leánycsapata. A juniorok a vasárnapi aranycsatában a házigazda UTE csapatát győzték le 3:0-ra.

G.P.

Fotó: BRSE Facebook-oldal

Fotó: Jani Martin

Nagy Attila-Nacsa Gábor edzőpáros tanítványai a Vasas SC (3:0) és az 1.MCM-Diamant RÖAK (3:0) csapatát is legyőzte a B csoportban és ezzel az első helyen jutott be a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a Gödöllői RC következett, amit 3:1-re múltak felül. A két csapat párharca nagyon hullámzó játékot hozott, hiszen az első és harmadik játszmát a csabaiak, a másodikat meg a gödöllőiek nyerték elég simán (ez volt a második szett, amit ebben a kiírásban a BRSE elveszített), csak a negyedik tartogatott izgalmakat, ott viszont 23:23 után dőlt el a játszma és ezzel a meccs is a viharsarkiak javára, a gödöllőieknél visszaütött, hogy húsz pont fölött három nyitást is elhibáztak.

A vasárnapi döntőben a Linamar-BRSE valósággal szárnyalt és az egész meccs során mindössze 36 pontot engedélyezett újpesti ellenfelének (ez 12 pontos játszmánkénti arány). A békéscsabaiak ezzel 2015 után másodszor nyerték meg a junior bajnokság aranyérmét.

Az U21-es junior országos bajnokság végeredménye: 1. Linamar-Békéscsabai RSE, 2. UTE, 3. Gödöllői RC, 4. FINO Kaposvár, 5. Pénzügyőr SE, 6. Vegyész RC Kazincbarcika.

A döntőben szerepet kapó békéscsabai játékosok: Sinka Dalma, Feld Bettina, Szatmári Lilla, Gellén Viktória Alexandra, Tatár Noémi, Boskó Ágnes, Juhász Enikő Martina, Kucsera Jázmin, Laurinyecz Lilla, Lenkefi Lea Nóra, Szűcs Gréta, Tatár Gréta, Kertész Petra, Rády Boglárka.

– A mai győzelmünk titka, hogy felszabadultak voltunk, élvezni tudtuk minden pályán töltött percünket és végig önbizalomtól duzzadva, magas hőfokon játszottunk! – mondta a magyar szövetség honlapján Nacsa Gábor, a BRSE egyik edzője. – Amikor már az öltözőben látod a játékosaid szemében a tüzet, a csillogást, legbelül tudod, hogy itt bármi történjen, nem lehet gond, csakis mi győzhetünk! Lehengerlő volt a mai teljesítményünk, mindenki hozzátette a maga részét ehhez a szép sikerhez, igazi nagybetűs CSAPATKÉNT működtünk! Köszönöm a lányoknak ezt a csodás élményt, minden tiszteletem az övék, hogy fejben ilyen erősek tudtak maradni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában