Kézilabda

2021.04.05. 13:41

Tartalékos csapatok pótoltak mérkőzéseket a hétvégén az NB II-ben

Mutatjuk az NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzések eredményeit.

G. P.

Békéscsabai BDSK–Túrkevei VSE 35–26 (17–12)

NB II-es mérkőzés. Férfi. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Herceg, Piller. BDSK: MÉZES – KÁDAS 8 (6), TÁRNYIK 8, Bagdi 4, Kovács L. 3, FEKETE L. 6, Mezei 1. Cs.: Olajos-Tóth (kapus), dr. Sári 4, Márton 1. Edző: ifj. Skaliczki László. A Túrkeve legjobb góldobói: Nagy I. 7 (3), Keresztes 5, Farkas 5.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3.

Az őszi idényre tervezett utolsó fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt a két tartalékos együttes. A túrkeveiek szerezték az első gólt, de a hazaiak Tárnyik három találatával hamar fordítottak. A sereghajtó derekasan tartotta a lépést, volt időszak, hogy előbb is járt a házigazdáknál, a lendülete azonban 20 perc után kezdett alábbhagyni. Ezt kihasználva, a védekezésben is feljavuló „Belvár” szépen lassan elhúzott, és a szünetig megnyugtató előnyt szerzett. A második félidő elején még volt egy rövid fellángolása a Túrkevének, de a két találatára öttel válaszoltak a csabaiak (39. p.: 22–14). Innen pedig már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyernek a házigazdák.

Köröstarcsai KSK–Kondorosi KK 34–27 (19–7)

Férfi. Mezőberény, zárt kapuk mögött. V.: Juhász I., Szilágyi G. Köröstarcsa: DOMOKOS – MOLNÁR B. 1, POLGÁR 8 (4), BREZOWSKI 4, MOLNÁR S. 8, LŐRINCZI 8, KOVÁCS I. 5. Cs.: KISS N. (kapus). Edző: Molnár Zoltán. Kondoros: PANKOTAI – ISTENES L. 8, RAFFAI 4 (3), AMBRUS 7 (2), Krajcsovicz 2, Hanyecz 3, Istenes I. Cs.: Sztancsik (kapus), Kasnyik T. 3. Edző: Kósa Balázs. Kiállítások: 6, ill. 0 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

A hazaiak 6, a vendégek 7 mezőnyjátékossal és két-két kapussal kezdték el a mérkőzést. A tarcsaiak nyomban letámadták ellenfelüket (9. perc: 5–0), és az ekkor szerzett előnyük tartósan is megmaradt (15. p.: 8–4). A folytatásban sem lankadtak a házigazdák, csere nélkül is parádésan játszottak és sorozatban lőtték góljaikat. A kondorosiak viszont megtorpantak, mindössze háromszor tudtak válaszolni, így alakult ki jelentős különbség szünetre. A második játékrész során folytatta jó játékát a Köröstarcsa, de egy idő után a fáradtság miatt hibákat követett el, amit kihasználtak a vendégek. Az 50. percre 6 gólra zárkózott fel a Kondoros (28–22), a végjáték során azonban a hazaiak rendezték soraikat és megtartották ezt a különbséget. A hiányos létszámok ellenére meglepően küzdelmes, jó mérkőzést produkált a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában