kézilabda

2021.04.21. 13:00

Kunszentmártonban győzött a Belvárosi csapata

A 15. fordulóból elmaradt kunszentmártoni mérkőzését pótolta kedden este a Békéscsabai Belvárosi DSK NB II-es férfi csapata, amely kiváló második félidei játékkal jutott rendkívül fontos két ponthoz.

G. P.

A csabai együttes így is két bajnokival kevesebbet játszott azoknál a riválisoknál, melyek minden penzumot időben letudtak, a jelenlegi formája alapján van reménye elhagyni a tabella veszélyes zónáját.

Kunszentmárton KSK–Békéscsabai BDSK 28–34 (13–11)

Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Bujdosó, Horváth V. BDSK: BORBÉLY – KÁDAS 6, TÁRNYIK 9 (2), RADOJEVICS 6, Bagdi 2, FEKETE L. 4, MEZEI 7. Cs.: Mézes (kapus), dr. Sári, MÁRTON, Fekete G., Csige, Ozsgyán Zs. Edző: ifj. Skaliczki László. A Kunszentmárton legjobb góldobói: Cselovszki 11 (1), Kovács A. 6, Békési 5.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

Mindvégig kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, azután a hazaiak, a csabaiak, majd ismét a kunszentmártoniak hoztak össze egy hármas szériát, az ekkor megszerzett kétgólos előnyt a szünetig sikerült megtartaniuk a házigazdáknak. A második félidő első felében nagyon változott a játék képe. Alaposan feljavult a látogatók védőmunkája és a támadásaikat is lényegesen jobb százalékban értékesítették. Ennek hozadékaként sikerült megtörniük az egyébként szívós hazai együttes ellenállását, nem mellesleg a 47. percig kialakított 4–15-ös etappal magabiztos vezetésre is szert tettek (18–25). Innen már nem is volt visszaútjuk a házigazdáknak, mivel a csabaiak figyelme a folytatásban sem lankadt, bár a 11 találatig jutó Cselovszki vezérletével minden csínyt bevetettek a pontmentés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában