röplabda

2021.03.26. 13:18

A szerdai játék folytatásában bízik a csabai csapat

Szerdán este Kaposváron eldőlt, hogy lesz negyedik mérkőzés a női Extraliga elődöntőjében, hiszen a némiképp váratlanul elvesztett első hazai találkozót követően a somogyi megyeszékhelyen 113 perces idegőrlő csatában győzni tudott a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapata. A kiírás szerint az a csapat jut be a döntőbe, amelyik három mérkőzést megnyer.

G. P.

A szerdai sikerükkel visszaszerezték a csabaiak az oly értékes pályaelőnyt, s tulajdonképpen majdnem – azért nem teljesen, mert a remélt három győzelemből már mindkét együttesnek van egy-egy – onnan kezdődik a párharc, mint hat nappal ezelőtt. A békéscsabaiak nagy formajavuláson mentek keresztül három nap alatt, bár pontosabbak vagyunk, ha úgy fogalmazunk, fejben sikerült rendet tenni.

A viharsarki lányok bizonyították, hogy mire képesek. Az első két szettben az történt, amit ők akartak, aztán a hazaiak nagyon összeszedték magukat és a volt békéscsabai Király-Tálas Zsuzsanna és Bodovics Hanna hathatós közreműködésével kikényszerítették a mindent eldöntő ötödik játszmát. A közel két órás mérkőzést csere nélkül végig játszó csabaiak azonban nem engedték, hogy a somogyiak kihasználják a lélektani előnyüket. Ha csak az eredményességet nézzük, két játékos, Marta Drpa is hatalmasat lépett előre, a szerb átló a csabai 4 pont után Kaposváron 27, a saját nevelésű fiatal ütő, Glemboczki Zóra Csabán 3, Somogyban 19 egységet szorgoskodott össze.

– A párharc szempontjából nagyon fontos győzelmet arattunk, a csapat tanúbizonyságot tett arról, hogy harcosok vagyunk és küzdünk a végsőkig! Innentől nincsen megállás, a bajnoki döntő a cél! – tért vissza egy gondolat erejéig a találkozóra, az egyszersmind az elkövetkezendő meccsekre a jelszót is kiadó Glemboczki Zóra.

A Békéscsabai Röplabda Akadémia centerpályáján szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Bátkai-Katona Ágnes és Szabó Péter vezeti.

A másik ágon nagyon fest, hogy hamarabb befejeződik a csata, a Fatum Nyíregyháza ugyanis a hazai pályán aratott magabiztos 3:0-s sikere után csütörtökön 130 (!) perces ütközet végén a Vasas Óbuda otthonában is győzött (3:1), ami azt jelenti, hogy a Fatum vasárnap Nyíregyházán be is biztosíthatja a fináléba kerülést.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/dramai-csatat-nyert-meg-a-bekescsaba-3809647/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában