Karate

2021.01.24. 17:26

Szarvasi házidöntő az újpesti fordulóban 

Újpesten került sor a Hayashi WKF Magyar Karate Liga 2. fordulójára. A sorozatot Ruzsinszki György szarvasi edző ötlete alapján álmodták, és valósították meg közös összefogással a résztvevő egyesületek a koronavírus helyzet miatt kiürült versenynaptárra válaszul.

Verasztó Lajos

A sorozat első fordulóját Bátaszéken rendezték nagy sikerrel Nagy Ákos és csapata rendezésében, a második kör szervezését az UTE vállalta magára. Az eseményt nagy várakozások előzték meg, hiszen a pontjait mindenki hozta magával, hogy újabbakat gyűjtsön hozzá a bajnoki címért, és a vele járó Hayashi Premium karateruháért folyó versengésben. A Szarvasi Karate Club versenyzői közül Bagosi Mariann első helyen érkezett a Megyeri úti csarnokba. A második helyen érkező Nagy Máté ezúttal kényszerpihenőt kellett tartson, ugyanis a szerdai válogatott edzésen térdsérülést szenvedett. Rajtuk kívül a harmadik helyért járó három ponttal szállt versenybe Kerti Kelemen, Kemény Ákos, Ruzsinszki Balázs és Müller Péter, valamint a szegedi Juhász Bálint.

A délalföldi régióból hatan is dobogóra állhattak a viadalon. Frankó Dániel a felnőttek között tisztességesen helytállt, Susányi Zoltán és Ruzsinszki Balázs pedig csoportelsőkként továbbjutva egymással döntőzhetett.

A szombati napot Frankó Dániel kezdte a felnőttek között. Első mérkőzését magabiztosan hozta, az olimpiai kvalifikációért induló rutinos versenyzőkkel szemben sem rettent meg, így mérkőzhetett a bronzéremért, de végül a negyedik helyen zárt. Müller Péter a kadettek között fejrúgásaival nagy arányban nyerte az induló meccsét, a folytatás azonban már nem sikerült ennyire jól, így elmaradt a továbbjutás a csoportból. Kerti Kelemen sem tudta hozni ezúttal a győzelemhez szükséges pluszt.

A Tisza Volán SC színeiben versenyző Juhász Bálint ezúttal is a harmadik helyre küzdötte magát, újabb 3 ponttal nőtt az egyenlege. A nap végén rendezték az U21-es kategóriák versenyeit. Frankó Dániel itt egy vereséggel, két győzelemmel és egy döntetlennel a dobogó második fokára állhatott. A 2020-as Eb-n is részt vevő Tálas Bendegúz sérülés utáni visszatéréséből még hiányzott a kellő dinamika, így neki ezúttal nem sikerült a pontszerzés.

Vasárnap a 14 év alattiak következtek. A napot Bagosi Mariann kezdte meg. Két győzelem után beleszaladt egy fejrúgásba, így a második helyen végzett, megőrizve ezzel holtversenyben az első helyét a ranglistán.

A 10–11 éves fiúk felső súlycsoportjában külön ágon szerepelt Susányi Zoltán, és Ruzsinszki Balázs. Mindketten tudatosan versenyezve meneteltek és három győztes mérkőzést követően a két szarvasi fiú került a fináléba. A döntőt Ruzsinszki Balázs nyerte, és győzelmével a ranglista élére került.

A nap 12–13 évesek küzdelmeivel zárult. Az előző két versenyen harmadik Kemény Ákosnak ezúttal nem sikerült az éremszerzés.

A liga következő állomása Zalaegerszegen lesz február 6-án és 7-én, míg a sorozat záró fordulójának a február 27–28.-ai hétvégén Szarvas adhat otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában