Kézilabda

2021.01.23. 20:50

Nem volt esélye a békési csapatnak

Vereséggel kezdte az évet a bajnokságban a Békési FKC NB I. B-s férfi kézilabdacsapata. A viharsarki alakulat a 4. fordulóból elmaradt fővárosi mérkőzését pótolta szombaton Budapesten, de nem volt esélye a pontszerzésre, a kezdettől vezető ferencvárosi fiatalok ellen.

V. L.

FTC Diagnosticum U22–Optimum Solar-Békési FKC 36–30 (21–17)

NB I. B-s férfi-mérkőzés. Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Asztalos B., Szalay Z. Békés: Pajkó – OSGYÁN 5, Haszilló 4 (1), VARSANDÁN Á. 5, Árpási, Szász 3 (1), Fedor 1. Cs.: Pankotai (kapus), Kohlrusz 1, Székely 3, Gál 3, dr. Czina, Bátky, Mezei 3, Kiss R. 2, Dénes. Edző: Papp Bálint. A Ferencváros legjobb dobói: Kiss B. 8 (3), Horváth H. 5, Ónodi 5.

Kiállítások: 12 perc + Imre kizárva, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

A lendületes hazaiak dobták az első gólt és rendre náluk is volt az előny, ennek ellenére a békésiek az első 20 percben sikeresen „tapadtak” rájuk (12–11). A félidő utolsó harmadában a támadásait pontosabban befejező Fradi fokozatosan elhúzott, és megnyugtató vezetésre tett szert a szünetig.

A térfél cserét követően állandósult az öt-hat gólos hazai vezetés, és amikor rátettek egy újabb lapáttal a zöld-fehérek, akkor a félidő közepére 10 góllal is elléptek (46. p.: 31–21). A békésiek nem törődtek bele a súlyos vereségbe, egy 5–0-ás szériával csökkentették a különbséget, és végül hat góllal kaptak ki.

A hazaiaknál több NB I-es rutinnal felvértezett játékos is pályára lépett, az ő tapasztalatuk sokat nyomott a latba, így végig vezetve, magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros.

Papp Bálint: – A gyenge védekezésünk, illetve a halványabb kapusteljesítmény eldöntötte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában