labdarúgás

2021.01.25. 06:32

Lemondott az elnök, de biztosítottak a feltételek Sarkadon

Immár egy hete ­készülnek a pontvadászat február 20-i rajtjára a Sarkadi Kinizsi labdarúgói. A zöld-fehéreknek matematikailag még maradt esélyük arra, hogy a kvalifikációs bajnokság C jelű csoportjából kivívják a megyei I. osztályú szereplés jogát, ehhez azonban győzniük kellene Csabacsűdön, a közvetlen rivális Dévaványának pedig nem lenne szabad nyernie a pótlásra váró két bajnoki találkozóján.

Gajdács Pál

A sarkadi együttesnél folyó szakmai munkáról Bali István edző adott tájékoztatást.

– Az alapozó munka a korábbi gyakorlatok szerint zajlik, az első két hét a fizikai állóképesség javítására szolgál, azt követően pedig a technikai és taktikai jellegű foglalkozások kerülnek majd előtérbe. Szerencsére a létszámra nem lehet panaszom az edzéseken, a srácok partnerek a munkában – fogalmazott a gárda edzője, aki heti szinten négy foglalkozást vezényel a csapat tagjainak, és ebből a „csapásszámból” csak az utolsó két hétre vesznek vissza.

Az őszi állomány összetétele nem változik jelentős mértékben. A kapus Franciskovic Denis Szegedre költözött, a környéken folytathatja karrierjét, Nagy Edét pedig a fővároshoz köti az élete, emiatt nem számíthatnak rá tavasszal. A hálóőrt a Szabadkígyósról visszatérő Képíró Richárd pótolhatja, a támadó helyét a játékot újrakezdő Kovács István vette át az öltözőben. Az időszaknak megfelelően vannak még függőben lévő ügyek, mint például a Méhkerékről hazavágyó Rácz Zsolté, melyeket szeretnének minél előbb elrendezni, hogy csak a felkészülésre koncentrálhassanak.

Fotó: Erdős Norbert

– Az egyesület életében apróbb törést okozott Szabó Zsolt elnök lemondása, de az ügymenet zavartalan, a bajnoki év végéig biztosítottak a működéshez szükséges feltételek – tette hozzá Wéber Károly, aki támogatóként az elengedhetetlen anyagiak megteremtésén dolgozik fáradhatatlanul. – A csapat vélhetően a második vonalban tölti a tavaszi idényt, de nem lesz rajta különösebb teher. Azt gondolom, hogy a pluszmunka meghozza majd a jutalmát. Szeretnénk jó mérkőzéseket játszani, és olyan pozícióban végezni, amely lehetőséget biztosíthat akár a nyári megyei I. osztályú szerepvállalásra is.

Ami pedig az addig vezető utat illeti, a Kinizsi játékosai három tesztmeccsel hangolnak az idény kihívásaira. Megmérkőznek a szomszédos Keresztúrral és az Okánnyal, a bajnoki főpróbát pedig Békésen tartják.

A Sarkadi Kinizsi LE tervezett téli programja

Január 30., szombat, ?: Sarkadi Kinizsi LE–Sarkadkeresztúri SE

Február 6., szombat, ?: Sarkadi Kinizsi LE–Okány KSK (helyszín még kérdéses)

Február 13., szombat, ?: Békési FC–Sarkadi Kinizsi LE

Február 20., szombat, 14.00: Csabacsűdi GYLSE–Sarkadi KLE (kvalifikációs bajnoki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában