labdarúgás

2021.01.25. 08:48

Elkezdődött a téli átigazolási időszak Békésben

A sportágban január 15-én kezdődött meg a játékosok téli átigazolási időszaka. A klubok február 24-ig adhatják és vehetik a sportolókat, átigazolni azonban csak abban az esetben lehet, ha az átadó sportszervezet hozzájárul a játékos klubváltásához, ugyanakkor működési költségtérítést kérhet. Ahogy megnyílt a piac, néhány csapat nyomban aktivizálta magát.

G. P.

Az élre a megyei II. osztály B-csoportja 3. helyén álló Végegyháza kívánkozik, amely három mezőhegyesi és egy medgyesegyházi labdarúgóval erősítette meg sorait. A megyei I. osztályú szereplésre pályázó hegyesiektől a 23 éves középpályás, Gazsi Balázs, valamint a Lugasi testvérek érkeznek, akik közül Martint (23) a legeredményesebb megyei védők között jegyzik, az öccsét, Józsefet (21) pedig nagy munkabírásáról. Számukra nem lesz ismeretlen az őszi idényt Medgyesegyházán töltő Mátó Attila (29) sem, aki elsődlegesen a támadó szekciót erősítheti tovább, de univerzális játékosként valamennyi csapatrészben bevethető, amennyiben a helyzet megkívánja.

Míg Végegyházán bővelkednek a gólerős csatárokban, addig a megye nyugati kapujában, Békésszentandráson éppen az ilyen labdarúgókból mutatkozott hiány ősszel. Annak érdekében, hogy mindezt palástolhassák a Hunyadinál, Nagyszénásról leigazolták a mindössze 19 éves Balázs Mátét. Az őszi kihagyás után ismét játékra jelentkezett Uhljár Szabolcs (29), de a védelembe is jut újrakezdő Bencsik Attila Sándor (21) révén.

Régi-új játékosból Újkígyóson sincs hiány, ahol az őszinél masszívabb csapatot építenek. A megyei II/B osztály alsóházához tartozó gárdához hosszabb kihagyás után visszatért Moldovány Miklós (27), aki a támadósorban juthat szerephez. A tapasztalt csatár, Varga Péter (37) a gerlaiaktól igazol vissza a sárga-pirosakhoz, a szabadkígyósi ifiből érkező Benkó László (19) pedig a középpályás sorban követelhet helyet magának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában