kézilabda

2021.01.12. 19:58

Az utolsó pillanatban lőtte a győztes gólt a Szeged

A PC Trade Szegedi NKSE otthonába utazott kedden az OXXO Energy Orosházi NKC.

V. L.

PC Trade Szegedi NKSE–OXXO Energy Orosházi NKC 40–39 (19–18)

Kézilabda Liga Kupa női-mérkőzés, Szeged, zárt kapuk mögött. V.: Csuka, Kocsis. Orosháza: Cseh – Bíró 2, Maláti 7, Nemes 3 (1), Mikula 3, Tóth S. 5, Antal 3 (1). Cs.: Gedó (kapus), Moharos 2, Kenyeres 5, Márczy 7, Magó 1, Ács, Papp, Horváth B. 1, Szöllősi D. Edző: Herbert Gábor. A Szeged legjobb dobói: Szécsi 8 (3), Miklós 6, Csoknyai 4, Kozma 4.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

A kedd esti találkozón a vendégeknél csak Vörös Bettina és Szabó Dorina hiányzott. A hazaiak kezdtek jobban, és az 5. percben 3–2-re vezettek. A folytatásban felváltva estek a gólok, a vendégek a 8. percben 4–4-re egyenlítettek, majd öt perc múlva a vezetést is átvették (6–7). Nagy küzdelem folyt a pályán, szegediek erősítettek, és a 20. percben 11–9-re vezettek, amikor Herbert Gábor időt kért. Az ONKC a 25. percben 14–14-re egyenlíteni tudott, de elég volt néhány figyelmetlenség, és a hazaiak a 29. percre három gólos előnyt szereztek (18–15). A félidő végére a vendégek egy gólra csökkentették a hátrányt.

Fordulás után az orosháziak kezdtek jobban, gyorsan egyenlítettek, majd a 40. percben már három góllal vezettek (24–27). A házigazdák nem adták fel, fokozatosan felzárkóztak, a 43. percben csak egy gól volt az ONKC előnye (28–29). Felváltva estek a gólok, a 46. percben Herbert Gábor ismét időt kért, hogy megnyugtassa tanítványait a hajrá előtt. A vendégek mestere öt perc múlva, csapata kétgólos előnyénél ismét időt kért, hogy felkészítse tanítványait a rendkívül izgalmasnak ígérkező végjátékra, amelyben a fiatal Gedó Alexandra védte a vendégek kapuját. Két perccel a vége előtt döntetlen volt az állás (38–38), majd a hazaiak 18 másodperccel a vége előtt időt kértek, és a lefájás pillanatában Frányó Laura révén megszerezték a győztes gólt.

A látottak alapján a gólokban gazdag mérkőzésen, mindkét csapat gyengén védekezett, és végül a szerencsésebb nyert minimális különbséggel.

Herbert Gábor: – A mérkőzés elérte a célját, hiszen tudtunk gyakorolni. Voltak kifejezetten jó teljesítmények, igaz akadtak gyengék produkciók is a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában