karate

2020.12.28. 07:13

Rendhagyó éven vannak túl a Körös-partiak

Más egyesületekhez hasonlóan rendhagyó esztendőt zártak a szarvasi karatésok is. Az év elején megfogalmazott célok és programok szinte teljes mértékben módosultak a kialakult helyzet hatására. Elsődlegesen a csapat összetartására koncentráltak az egyesület edzői, és a technikák pontosítása, a fizikai kondíciók fejlesztése került a fókuszba.

V. L.

A tavaszi időszakban, a kontaktedzések felfüggesztését követően, szinte az elsők között indultak el az egyesület zoom- és videóedzései, amelyekhez nemcsak a szarvasiak, de sok vidéki, sőt külhoni karatéka is csatlakozott. Szerencsére a karate alaptechnikáit egyénileg, kis helyen – akár egy szobában – is lehet gyakorolni, így elsődlegesen ezekre helyezték a hangsúlyt. A tavaszi időszak versenyei törlésre kerültek, a szakmai rendezvények közül egy vizsgafelkészítő edzésen vehettek részt az érdekeltek.

A szarvasi Lovász György 6. danos mester és Ruzsinszki György (jobbról) a közelmúltban eredményes fekete öves vizsgát tett Jelen Róberttel és a barna öves fokozatot szerző Turna Jánossal /Fotó: BMH/

Nyáron a javuló vírushelyzet lehetővé tette, hogy a csapat hat fővel részt vegyen az SKI Magyarországi Szövetségének országos edzőtáborán. A karatésoknak hagyományosan itt van lehetőségük magasabb övfokozatra vizsgázni. Ebben az évben japán instruktor nélkül folytak az edzések, a vizsgát Fridrich György 7. danos mester vezette Lovász György 6. danos mester részvételével. A fekete öves fokozatra szóló megmérettetésen végül nyolc fő tett sikeres vizsgát, köztük a szarvasi csapat egyik tagja, Jelen Róbert, aki tízéves karatemúlt után érte el ezt a fokozatot. A sikeres vizsgát bizonyító diploma a napokban érkezett meg a szövetség tokiói központjából.

Az őszi időszak újabb kihívás elé állította az egyesületet. Jelenleg csak a versenyzőknek van lehetőségük az edzések folytatására, így kisebb létszámmal, de annál intenzívebben folynak az foglalkozások Ruzsinszki György és Lovász György irányítása mellett. Az elmúlt néhány hét a szokásos év végi övvizsgára történő felkészüléssel telt, melyen Turna János szerzett barna öves fokozatot. Az egyesület utolsó edzése december 23-án volt, ezt követően január elején folytatják a munkát, nagy várakozással tekintve a tavaszi időszak elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában