Labdarúgás / Galériával

2020.12.13. 21:40

Hazahozták a három pontot a csabaiak

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság idei utolsó mérkőzésén lépett pályára vasárnap tévés mérkőzésen a Békéscsaba 1912 Előre együttese a fővárosban, a Vasas otthonában.

G. P.

Budapest 20201213 Vasas Békéscsaba NB2 labdarúgás mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Tumbász Hédi /NSO

Vasas–Békéscsaba 1912 Előre 2–3 (1–1)

Labdarúgás NB II.-s mérkőzés, Budapest, Ilovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Berke B. (Varga G, Punyi). Vasas: Jova – Szivacski, Szilágyi Z. Otigba, Silye – Pátkai, Hidi M. S., Kovács M. (Szatmári L. 46.) – Radó (Pekár, 85.), Feczesin, Balajti (Hinora, 64.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs. Békéscsaba: Uram – Nagy S. (Hursán, 85.), Bora, Farkas M., Babinyecz (Gránicz, 53.), Mészáros M. – Szabó P., Kitl (Máris, 53.), Király, Horváth P. – Lukács (Paudits, 67.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lap: Bora, a 26., Balajti, a 36., Radó, a 77., Király, a 78. percben,

Szögletarány: 4:7 (2:5)

 

12. perc: Pátkai remek indítása után az üresen álló Radó lépett ki és a kifutó Uram mellett 12 méterről a kapuba lőtt, 1–0.

45. perc: Király szöglete után Farkas Márk fejjel továbbcsúsztatta a labdát, és a jobb kapufánál Lukács két méterről a kapuba helyezte, 1–1.

70. perc: Király átadása után Paudits sarokkal tette a labdát Mészáros Márkhoz, aki ballal 8 méterről a kapuba lőtt, 1–2.

75. perc: Szivacski jobbról beadott, a másik oldalról Pátkai kapura lőtt, Uram bravúrral védett, a kipattanó labdát Feczesin három méterről lőtte a vendégek kapujába, 2–2.

80. perc: Máris átadása után Gránicz ballal 13 méterről a felső kapufára lőtt, a kipattanó labdát Szabó Péter öt méterről fejelte a hálóba, 2–3.

A vasárnap esti tévés találkozón a hazaiak gyors vezető gólja után a 13. percben Király átadása után Szabó Péter 10 méterről emelt kapu fölé. A 18. percben egy Jováról kipattant labdát, Mészáros M. 8 méterről a kapufára lőtte. Ezt követően mezőnyjáték folyt a pályán. A békéscsabaiak mindent megtettek az egyenlítésért, ezt igazolja, hogy öt szögletet végezhettek el a első félidőben, és a szünet előtt az ötödikből Lukács közelről egyenlíteni tudott, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után az 52. percben Feczesin kiszorított helyzetből 11 méterről lőtt fölé. Ezt követően cserélt a Békéscsaba, Gránicz és Máris érkezett a lila-fehérekhez. A 61. percben Lukács harcolt ki szögletet, a másik oldalon Szatmári L. fejelt sarokrúgás után fölé. Ezt követően a vendégek megszerezték a vezetést Mészáros találatával. A Vasas nem adta fel, és a volt válogatott Feczesin révén gyorsan egyenlített. A jól játszó csabaiak nem hagyták annyiban, és a 80. percben ismét vezetést szereztek. A hajrában a fővárosiak próbáltak egyenlíteni, de a vendégek jól védekeztek, és ellentámadásaikban mindig ott volt a gólveszély.

A Békéscsaba teljesen megérdemelten győzött, és megszakította a Vasas tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát. Jó: Pátkai, Feczesin, ill. az egész vendégcsapat dicsérhető.

Schindler Szabolcs: – Ma nem játszottunk jól, többen gyenge teljesítményt nyújtottak a csapatból. A döntő helyzetekben sokat hibáztunk. Megyünk tovább a megkezdett úton, még többet kell dolgoznunk, hogy a célunkat elérjük.

Preisinger Sándor: – Bátran felvállaltuk a mérkőzést, a fiúk végrehajtották azt amit kértünk. Az előre játékban is tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Óriási dolog ez a siker, csapatszinten jól teljesítettünk, ennek köszönhető a mai győzelem.

További eredmények: Szolnok–Haladás 2–0, Siófok–Budaörs 2–1, Soroksár–Dorog 2–0, DVSC–DEAC 4–1, Gyirmót–Szentlőrinc 1–2, Kaposvár–ETO FC Győr 2–1, Szeged–Csákvár 0–0, Kazincbarcika–Ajka 1–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában