labdarúgás NB II.

2020.11.03. 12:35

A mezőny egyik legjobbja vendégeskedik Békéscsabán

Erőltetett menetben zajlanak a Merkantil Liga NB II-es labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A Békéscsaba 1912 Előre erősen megfogyatkozott alakulata a vasárnapi 5–0-ás vereséggel záruló szombathelyi mérkőzés után szerdán 18 órai kezdettel a mezőny egyik legerősebb gárdáját, a tabella 2. helyén álló Budaörsöt látja vendégül.

G. P.

A november 2-i teszten további pozitív eredmények születtek a békéscsabaiaknál, ami azt jelenti, hogy a fertőzés megállíthatatlanul és könyörtelenül tör előre, teljesen romba döntve ezzel a lila-fehéreket.

Pedig szigorúan betartják az óvintézkedéseket, folyamatos a fertőtlenítés, létezik a sportzóna, mégis többen már tüneteket produkáltak annak ellenére is, hogy a tesztjeik negatívak voltak.

A klubnál a személyes kapcsolatokat minimálisra redukálták, az edzésmunka gyakorlatilag nincs (hogy még ez alkalommal se találkozhassanak egymással a labdarúgók és a stáb tagjai), minden beteget elkülönítettek és mégis, az első keretből csak hét(!) bevethető játékos maradt.

Fotó: MW/Cseh Gábor

Mint az a klub hivatalos honlapján olvasható, ahogy a Szentlőrinc és a Diósgyőr és a Haladás elleni tétmérkőzéseket megpróbálták elhalasztani, úgy a Budaörssel szembenit is, de az ellenfelek nem járultak ehhez hozzá. Az MLSZ szabályozásai szerint csak a másik klub hozzájárulásával lehet mérkőzést elhalasztani. Ha ez nem történik meg, semmiféle más lehetőség nincs arra, hogy az adott találkozót más időpontban rendezzék meg. Tehát jelen állás szerint lesz mérkőzés szerdán, amit a Békéscsaba a 8., a Budaörs a 2. helyről vár.

Az ellenfél öt mérkőzést nyert zsinórban (Kazincbarcika, Nyíregyháza, Dorog, Soroksár, Pécs) és 9 győzelemmel, illetve 4 vereséggel 27 pontot gyűjtöttek. A gólokat elosztották a játékosok egymás között, Halmai Ádám, Pethő Bence János és a pályafutását Orosházáról indító Petneházi Márk 4-4 találatot ért el. A lila-fehérek az eddigi 14 mérkőzés során 6 győzelmet, 5 döntetlent, valamint 3 vereséget és 23 pontot könyvelhettek el.

A két csapat között nem nagy a különbség, mindössze 4 pont, tehát amennyiben a Budaörs vereséget szenvedne Békéscsabán, a lilák még inkább fel tudnának zárkózni.

Újabb vereség esetén azonban – amennyiben a Soroksár és a Szolnok is győzni tud –, akár további két helyet visszacsúszhatnak. A két csapat utoljára szinte napra pontosan egy éve, 2019. november 3-án találkozott egymással Békéscsabán, amikor 1–0-ra a viharsarki csapat győzött.

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, bár a Haladás elleni mérkőzés sem múlt el sérülések nélkül, Hodonicki Márk rúgást kapott a lábára.

A mérkőzés játékvezetője Veizer Roland lesz, segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában