torna

2020.10.04. 19:51

Makra Noémi talajon ötödik, gerendán hatodik a vk-n

Két szeren is döntőbe jutott Makra Noémi a szombathelyi Aréna Savariában megrendezett torna Challenge világkupán. A békéscsabai tornásznő a vasárnapi fináléban a verseny hivatalos honlapja szerint talajon ötödik, gerendán hatodik lett.

Gajdács Pál

Torna A Torna Club Békéscsaba válogatottja gerendán – ahol ráadásul címvédőként indult – 11,750 ponttal a 6., talajon 11,850-el a 8. helyen jutott be a döntőbe.

A mezőny többségéhez hasonlóan hivatalos versenyen hosszú hónapok után induló Makra a döntőben mindkét szeren javított, helyezésben és pontszámban is. Talajon végzett előrébb, a 12,200 pontszáma az 5. helyet jelentette. A győzelmet az ukrán Angelina Radivilova szerezte meg 13,200 ponttal. A döntőbe jutott másik magyar tornásznő, Székely Zója 11,500 pontot kiérdemelve hetedik lett.

Gerendán – ahonnan Noémi a pénteki selejtezőben leesett – magabiztosabban mozgott és mindez a pontszámban is jelentkezett, másfél tizeddel kapott többet (11,900) a gyakorlatára, mint két nappal korábban és ezzel a hatodik helyen zárt. Az aranyérmet a horvát Christina Zwicker nyakába akasztották, a pontszáma: 12,800. Itt is két magyar tornázott, Bácskay Csenge csak kevéssel maradt le a dobogóról, 12,000 ponttal negyedik lett.

Dévai Boglárka 13,900 pontot jegyezve aranyérmet nyert ugrásban, vagyis sikeresen tért vissza a sérülés miatti kétéves kihagyást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában