Labdarúgás NB II

2020.10.02. 14:34

Debrecenben javíthat az Előre

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában a hatodik helyen álló Békéscsaba 1912 Előre csapata az újonc, tizenkilencedik helyezett Debreceni EAC vendége lesz vasárnap 15 órakor a Nagyerdei Stadionban.

V. L.

Legutóbb a Kazincbarcika ellen itthon vesztette el veretlenségét a Békéscsaba 1912 Előre a másodosztályban. A lila-fehérek most Debrecenben javíthatnak, az újonc DEAC vendégeként, amely eddig kétszer győzött a bajnokságban, mindkétszer hazai pályán.

Fotó: Bencsik Ádám

Preisinger Sándor, a békéscsabaiak vezetőedzője: – Sajnos nem múlt el sérülések nélkül a Kazincbarcika elleni találkozó, Lukács a bokájára kapott rúgást, Hursánnak pedig porcleválása van. Mellettük Oláh is sérüléssel bajlódik, de többeknek van kisebb sérülése. Mindez azt jelenti, hogy most azok kapnak lehetőséget akik eddig kevesebbet játszottak, és megmutathatják, hogy mire képesek. Mi győzni szeretnénk Debrecenben, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen az NB II az a bajnokság, amelyben bármelyik csapat bárhol nyerhet.

A DEAC-nak rutinos, és tapasztalt játékosai vannak, elég, ha csak a korábban Békéscsabán is megfordult Spitzmüller István, Takács Péter vagy Urbin Péter nevét említjük.

Végül, de nem utolsósorban a járvány-helyzetről is szót kell ejteni. A Békéscsaba 1912 Előre játékosait és a stáb tagjait eddig szerencsére elkerülte a fertőzés, de az előírások értelmében pénteken reggel ismét PCR-teszten vett részt mindenki, az eredmények szombatra várhatók. A DEAC-nál korábban kiszűrtek két labdarúgót, őket a szabályok értelmében elkülönítették, a mérkőzés előtti tesztelés eredményét pedig ők is szombatra várják. A hírek szerint sok csabai szurkoló kíséri el csapatát Debrecenbe, a hazaiak azt kérik a drukkerektől, hogy a biztonsági előírásokat szem előtt tartva a meccs alatt végig viseljenek maszkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában