edzőváltás

2020.09.08. 20:12

Hivatalosan is bejelentették: Schindler távozott az Előrétől

Schindler Szabolcs mellett Szalai Dániel is elhagyja a békéscsabai NB II-es labdarúgóklubot.

Mint az a csabai klub honlapján olvasható, a szakember 2019. június elején kezdte meg munkáját a Békéscsaba 1912 Előre kötelékében vezetőedzőként. Sajnos a 2019/2020-as csonka szezonban tevékenysége nem tudott kiteljesedni, azonban a vezetőség továbbra is bizalmat szavazott számára, és igyekezett a rendelkezésre álló eszközökkel és erőforrásokkal minden lehetőséget megadni ahhoz, hogy a 2020/2021-es idényben minden a tervek szerint alakulhasson. A szezon igen jól indult, összeállni látszott az együttes és hét forduló után – egyedüliként a mezőnyben – továbbra is veretlenül áll a bajnokságban. A sors azonban ismét közbeszólt, és Schindler Szabolcs jelezte a vezetőség felé távozási szándékát, valamint kérte szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását. A többségi tulajdonos és a vezetőség mérlegelve azt a tényt, hogy a vezetőedző nem Békéscsabán képzeli el további pályafutását, ezt szem előtt tartva hozzájárult távozásához.

A munkát egyelőre változatlan összetételben végzi a szakmai stáb, kiegészülve Pásztor József szakmai vezetővel, aki többségi tulajdonosunk kifejezett kérésére vállalta el a feladatot.

Barkász Sándor, többségi tulajdonos: – Az élet ezt a helyzetet hozta, de a csapatra nézve semmiféle problémát nem fog jelenteni. Kinéztük az új vezetőedzőt, és nem is kockáztatunk majd akkorát, mint Schindler Szabolccsal és Boér Gáborral, hiszen ők még ismeretlenebb edzők voltak, amikor szerződtettük őket. Most tizenkilencre nem húzunk lapot, nagyobb biztonságra törekszünk a jövőben.

Sajtóhírek szerint az NB II-es Vasas kispadjára ül le Schindler Szabolcs, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője. Erről már napok óta folynak a tárgyalások.

Hivatalosan is bejelentették: Schindler Szabolcs távozik /Fotó: nemzetisport.hu/

A korábban játékosként, majd edzőként is a fővárosiaknál dolgozó 45 éves Pro-licences szakember a korábban távozó Bene Ferenc helyére ül le a piros-kékek kispadjára. Azt hogy ki veszi át az NB II-ben veretlen lila-fehér együttes szakmai munkájának irányítását a közeli napokban derülhet ki.

A vezetőedző mellett egy játékos is megválik a klubtól: Szalai Dániel öt év után elhagyta Békéscsabát és máshol folytatja pályafutását.

A 24 éves középpályás a napokban jelezte távozási szándékát a Békéscsaba 1912 Előre felé. A klubvezetés tekintettel arra, hogy a labdarúgó kifejezetten kérte a közös megegyezéssel történő bontást, hozzájárult szerződésében rögzített lehetőségek szerinti távozásához. Dániel összesen – mindent beleszámítva – 175 mérkőzésen segítette csapatunkat, mialatt 10 alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Dani, köszönjük! – olvasható a klub honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában