Labdarúgás

2020.08.12. 12:20

Tornával készültek a Gyulai Amazonok

Négycsapatos hazai tornával folytatta a munkát a Gyulai Amazonok felnőtt nagypályás labdarúgó-csapata.

G. P.

Az átalakult, a több éves élvonalban eltöltött futsal-időszak után visszatért a nagypályára a 2020-21-es szezont a 14 csapatos Keleti csoportban megkezdő alakulat. Hogy jó úton halad a felkészülésben Molnár Zoltánné csapata azt bizonyítja a monori, a nagymágocsi és a hajdúszoboszlói csapatok elleni játék, a fürdővárosiak ugyanis veretlenül végeztek a torna élén.

A mérkőzéseken kiderült, hogy milyen téren kell még előrébb lépni, de az is, hogy miben erős a női csapat. A fizikai állapotra mindenesetre nem lehet panasz, és a gyors passzos játékot is jó szinten alkalmazta az Amazonok. A rutin azonban még hiányzik, amit majd menet közben, élesben kell megszereznie a hölgyeknek.

Futaki Fruzsina (balról) és Stefanik Zsuzsanna /Fotó: Gyulai Amazonok/

A Gyulai Amazonok a 14 csapatot felvonultató NB II. Keleti csoportjában a BVSC Zugló, a Cigánd SE, az FC Hatvan, a Hajdúszoboszlói SE, az UTE, a Kazincbarcikai SC, a Monori SE, a Nagymágocs SE, a Nyíregyháza Spartacus, a Nyírség NSC, a Soroksár SC, a Szolnoki MÁV és Vasas Akadémia társaságában méretteti meg magát.

A gyulai együttes augusztus 30-án a BVSC-Zugló otthonában kezdheti meg a pontgyártást.

A játékoskerete 18-20 fős, vagyis nem szabad, hogy létszámgondok legyenek. A szakmai vezetés ígéri, sok utánpótláskorú játékos jut majd játéklehetőséghez a felnőttek között a hosszú bajnokság folyamán, biztosítva ezzel a fejlődésüket.

A gyulaiak csütörtökön az országos Magyar Kupában hazai pályán lépnek pályára, ellenfelük a szintén NB II.-es Soroksár SC lesz. A mérkőzés 14.30 órakor kezdődik.

Összetartáson a régió legjobbjai között

Az elmúlt hétvégén, Szekszárdon rendeztek az U14-es korosztály részére régiós összetartást, ahol a Déli csapat edzésen és tesztmérkőzésen vett részt. A Gyulai Amazonokat ketten képviselték, Futaki Fruzsina és Stefanik Zsuzsanna személyében. Előbbi játékos télen, utóbbi nyáron érkezett Békéscsabáról Gyulára. Mindketten tagjai az Amazonok U16-os és U19-es csapatának is. A következő összetartást augusztus végén rendezik Szegeden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában