sakk

2020.08.03. 15:01

Kunos Zoltán második lett Makón

Makón rendezték meg immáron kilencedik alkalommal a Hagymatikum-Duocor Kupa nemzetközi sakkversenyt, amelyen öt ország sportolói mérték össze tudásukat.

V. L.

A hét fordulós viadalon a versenyzők két csoportban küzdöttek a helyezésekért. Az A csoportban huszonketten ültek asztalhoz, köztük egy nemzetközi nagymester, egy nemzetközi mester, és négy FIDE-mester. Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium 17 éves diákja, Leszkó Bence, FIDE-mester, a szegedi Meritum SE sakkozója 4,5 ponttal a hatodik helyen végzett. Az első helyet Mihók Olivér a makóiak nemzetközi nagymestere szerezte meg 5,5 ponttal.

Fotó: shutterstock.com

A B-csoportban hatvanhárom sakkozó mérte össze tudását, köztük 3 FIDE-mester. Az Orosházi SE versenyzője, Kunos Zoltán 5,5 ponttal a második lett a győztes Restás Péter makói FIDE-mester mögött, aki szintén 5,5 pontot gyűjtött. Győri Szabolcs, az Orosházi SE sakkozója 5 ponttal a harmadik helyen végzett, míg klubtársa, Bíró István az ötödik helyet szerezte meg szintén 5 ponttal. Az orosházi Zalai Mihály 4,5 pontot gyűjtött, és a 14. helyen végzett. Ott volt a mezőnyben a mindössze tíz éves Polgár Szilvia, a Békési TE sakkozója, aki a hét forduló során két ellenfelét győzte le, és ötször vereséget szenvedett, így végül 2 ponttal az 58. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában