Ökölvívás

2020.08.24. 13:02

Három profi mérkőzéssel indult újra a profi bokszélet

A koronavírus megjelenése óta a Surman Boxing Team-nek először nyílt lehetősége ökölvívó mérkőzések megrendezésére. A békési székhelyű klub profi tagozata, a Surman Event Promotion szombat délután három profi összecsapást hozott tető alá Békéscsabán. A nagyváltósúlyú mérkőzést ifj. Surman Zoltán a 2. menet közepén technikai K. O.-val nyerte Tóth Szilárd ellen.

Gajdács Pál

A Magyar Ökölvívó Szövetség Hivatásos Tagozata – egyeztetve a járványügyi szakemberekkel – egy 19 oldalas szigorú protokoll alapján adott engedélyt a küzdelmek megrendezésére: többek között szeparációs szobák, testhőmérséklet mérés és járványügyi kockázatelemzés is szerepelt az elvárások között. A szervező id. Surman Zoltánnak, és a felügyelő tagozatnak azonban sikerült megoldani ezt a feladatot is. A maszk használata mindenkinek, aki nem viselt éppen bokszkesztyűt, végig kötelező volt.

– A termünk egyik fala üveglapokból áll, ami a Csaba Center közepe felé néz, és ez most nagyon jó szolgálatot tett, hiszen a nézők kizárása mellett kellett megtartanunk a rendezvényt, de az üvegfalon keresztül népes nézősereg figyelhette végig a küzdelmeket – mondta el id. Surman Zoltán.

Felvezetésként a rendező klub két fiatal öklözője, Balogh Mihály és Surman Szebasztián lépett kötelek közé. Az életük első ringcsatáját vívó fiúk remekül vették az akadályokat, így edzőjük hamarosan élesben is beveti majd őket.

A profi meccsek sorát középsúlyban (72,6 kg) Lázár György és Hati Ákos Zsolt vívta 4 menetben. A 2. felvonásban Hati jobb szeme alatt felrepedt a bőr, de folytatta a mérkőzést, végül 40:35-ös pontozással Lázár György győzött.

Cirkálósúlyban (90,7 kg) az első profi meccsét vívó Nyilas Viktor Áron Reinhofer Gergővel nézett farkaszemet egymással. Utóbbi végig ment előre (az 1. menet végén neki is felrepedt a szeme fölött a bőre), de Nyilas beleállt a küzdelembe, ami szoros eredményt hozott, a négymenetes párharcot Reinhofer megosztott pontozással nyerte meg.

Az utolsó párban mérkőzött meg Surman Zoltán Jr. és Tóth Szilárd. Nagy iramban kezdték a 6 menetesre tervezett váltósúlyú (66,7 kg) csatát. Egyik versenyző sem hátrált meg, az 1. menetben komoly ütésváltásokra került sor. A második felvonásban a békési fiú nagyobb fordulatszámra kapcsolt, amit Tóth megpróbált követni, de az ifjú Surman testen és fejen egyaránt több nagyobb ütéssel eltalálta ellenfelét, amit a bíró számolása követett. Mivel a bíró nem látta folytatásra késznek Tóthot, így technikai K. O.-val beszüntette a mérkőzést. Győzelmének köszönhetően Surman Zoltán Jr. szeptember 6-án megmérkőzhet a GBF (Global Boxing Federation) nemzetközi bajnoki övéért. A Csabai Rendezvénypajtába tervezett mérkőzésen az első meccsen győztes Lázár György lesz az ellenfele.

– Ezzel a győzelemmel, minden akadály elhárult a szeptember 6-ra tervezett címmérkőzés elől, ahol Zoli Lázár Györggyel vívhat meg a GBF-szervezet díszes övéért. A mérkőzés kedvéért erre az alkalomra Zoli felmegy középsúlyba – nyilatkozta az edző-édesapa, id. Surman Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában