darts

2020.07.29. 09:46

Újra a dobóvonalnál állnak a csabai versenyzők

A Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület versenyzői számára is véget ért a pandémiás helyzettel kapcsolatos korlátozások időszaka, amely több más sportággal ellentétben a dartsosok körében nem jelentett teljes elzártságot, hiszen ez a sportág otthoni körülmények között is űzhető, továbbá – ahogyan arról korábban is írtunk – online versenyprogramok tartották fent a teljes aktivitást, több csabai versenyző részvételével.

Verasztó Lajos

Forczek Győzőtől (balra), a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettesétől veszi át a bővítést jelentő terem kulcsát Komlódi Péter, a Békéscsabai Darts Sportegyesület alelnöke

Egy ilyen, külön szponzor által szervezett meghívásos online versenysorozaton vett részt Papp Rajmund is, aki az erős mezőnyben összesítésben az előkelő 2. helyen zárt. Ezzel párhuzamosan – az egyesület székhelyéül szolgáló Csabagyöngye Kulturális Központ kapuinak újranyitásával – ismét elérhetővé váltak a fizikai jelenléttel járó helyi versenyprogramok is a maguk megszokott formájában. Emellett megkezdődtek a szokásosan heti rendszerességgel megtartott nyílt edzések is az egyesület háza táján.

A helyi klubélet újraindítását az egyik egyesületi tagunk, Zsiros László által szervezett dartsos kerti parti alapozta meg, amelyen a bográcsok mellett természetesen előkerültek a dartstáblák és a nyilak is.

Azt, hogy a sportág képviselői aktív gyakorlással vészelték át a pandémiás korlátozásokat, mi sem bizonyítja jobban, hogy igen magas színvonalon teljesítettek a versenyzők az újraindult viadalokon, és ez fokozottan igaz a békéscsabai egyesület tagjaira is. Az újraindult Magyar Darts Liga versenysorozat délkelet–magyarországi régiójának versenyein több dobogós helyezést értek el a csabai dárdások.

Forczek Győzőtől (balra), a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettesétől veszi át a bővítést jelentő terem kulcsát Komlódi Péter, a Békéscsabai Darts Sportegyesület alelnöke

A június eleji szegedi versenyen Szabó Dániel az első, Papp Rajmund a második helyet szerezte meg. Június közepén a szegedi viadalon Ancsin László a második helyen végzett. Július elején a Tisza-parti városban korosztályában Papp Rajmund győzött. Bő két hete a békéscsabai versenyen Papp Rajmund az első, Zsiros László a második, Uhrin Mátyás és Sztraczinszki Zoltán a harmadik helyet szerezte meg. A napokban rendezett tótkomlósi megmérettetésen Zsiros László a második lett.

Komlódi Péter, a Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület alelnöke a kiváló versenyeredmények mellett kiemelte, hogy még az egyesület támogatottsága tekintetében sem múlt el nyomtalanul ez a passzív időszak, hiszen egyrészt a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt pályázat keretében sikerült az egyesület működését és a versenyeket finanszírozó támogatáshoz jutniuk, másrészt a Csabagyöngye Kulturális Központ egy újabb – a jelenlegi klubhelyiséggel szomszédos – termet biztosított az egyesület számára, amelynek birtokbavételi alternatíváin jelenleg is dolgoznak a klub vezetői. Az egyesület a támogatásokat nagyra értékeli, hiszen így sikerült még tovább javítani az eredményes működésük feltételein.

Természetesen a régiós versenyek mellett országos viszonylatban is folytatódnak a programok, így Érden július 31-én Darts Open nyílt verseny, augusztus 1-én egyéni nemzeti bajnoki forduló lesz, majd másodikán a csapat Magyar Kupa-bajnokságot rendezik meg. Utóbbin a csabaiak a tervek szerint két csapattal is képviseltetik majd magukat, ennek egyik alapja, hogy a csabaiaknak mind az OB I.-ben, mind az OB II.-ben évek óta van résztvevő csapatuk.

De nemcsak a hazai darts­élet indult újra, hanem a nemzetközi versenyek is, így a legrangosabb dartsszervezet által kiírt World Matchplay már a hazai tévécsatornák által is közvetített formában zajlik, igaz, szokatlan, de érthető módon, közönség jelenléte nélkül.

A Békéscsabai Darts Sportegyesület folyamatosan várja a darts iránt érdeklődők jelentkezését – akár hobbi, akár versenyzési céllal –, a játéktudás, illetve a versenykörülmények kipróbálására is adott a lehetőség minden kedden 17.30-tól a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában