Tollaslabda

2020.07.17. 10:46

Nyáron szabadban is játszható   

A Körös Tollaslabda Sportegyesület (KTSE) immár második éve önálló szervezetként fogja össze a békéscsabai tollaslabdaéletet, a versenyzés, az utánpótlás-nevelés és nem utolsósorban a felnőtt szabadidős sportolás köré szerveződve. Az egyesület szekere 2020-ban nagy lendülettel lódult meg, hiszen a Békéscsabán megrendezett márciusi területi diákolimpiai döntőn 12 KTSE-játékosnak sikerült kivívnia az országos döntőbe jutást.

Verasztó Lajos

Mitykó Lászlótól, a Körös Tollaslabda Sportegyesület elnökétől megtudtuk, a koronavírus-járvány azonban – ahogy minden más sportág esetében – áthúzta a számításokat és a bezárt tornatermek, az elmaradt versenyek világához az egyesületnek is alkalmazkodni kellett. A KTSE két hónapig rendkívüli járványidőszaki működéssel igyekezett átvészelni a kritikus időszakot, figyelve a hivatalos rendeleteket, amelyek május második felétől adtak lehetőséget a sportélet fokozatos újraindulására. Ez örömteli módon azt is jelentette, hogy a rendszeres tornatermi tollaslabdázás lehetősége mellett – az év eleji terveknek megfelelően – június végén megrendezésre kerülhetett az egyesület nyári tollaslabdatábora is.

Júniusban még egy szép KTSE-versenysiker is belefért Cegléden, ahol a járványhelyzet utáni első országos kiírású utánpótlás-viadalt rendezték meg a versenyengedéllyel rendelkező játékosok számára.

A hosszú szünet utáni megmérettetésen százszázalékosan teljesítettek a békéscsabai ifjú tollaslabdázók, hiszen amelyik egyéni kategóriában csak elindultak, kivétel nélkül meghódították a dobogó legmagasabb fokát, párosban is szépen gyűjtve az érmeket.

Ami a jövőt illeti, már elkezdődött a 2020/21-es versenyévad szervezése a Magyar Tollaslabda Szövetséggel karöltve, szem előtt tartva, hogy az utánpótláskorú játékosoknak ősztől kellő alkalmuk legyen ranglistapontokért játszani, ami alapján akár az élmezőnyt jelentő A kategóriába kvalifikálhatják magukat.

A KTSE ezúttal is szeretné, ha a következő versenyidényben C, D kategóriás felnőtt-, illetve D kategóriás utánpótlásversenyeket rendezhetne Békéscsabán, illetve az országos csapatbajnokságban – az előző évadhoz hasonlóan – ismét két csapattal vághatna neki a pontvadászatnak.

Az év második felére tehát a Körös Tollaslabda Sportegyesület teljes lendülettel visszatért az aktív sport világába, és bár jelenleg a nyári szünetek időszakát élik, a sportélet nem állt meg a KTSE háza táján. A volt József Attila általános iskola tornatermében a gyerekeknek edzői felügyelet mellett, a felnőtteknek pedig önszerveződő módon egyaránt lehetőségük van egész nyáron tollaslabdázni, sőt, kezdők számára is adottak heti alkalmak arra, hogy belekóstoljanak a világ egyik legszórakoztatóbb, rendkívül dinamikus mozgásélményt nyújtó sportágába, pályakörülmények között is.

Aki szeretne nyáron is közösségben, játékos módon sportolni és megismerni a tollaslabdázás világát, látogasson el a www.ktse.hu weboldalra vagy keresse fel hétköznapokon (szerda kivételével) 17–20 óráig az edzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában