strandbirkózás

2020.07.19. 09:06

Megyei érmek születtek az első fordulóban

Szombaton Esztergom-Kertvárosban rendezték meg a strandbirkózó országos bajnokság első fordulóját. A viadalon három korosztályban kilencvenhatan mérték össze tudásukat a homokban, köztük az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, és a Szarvasi Birkózó Egyesület sportolói.

V. L.

Az idei ob-premieren számos hazai klasszis, sok válogatott versenyző „kirándult át” a szőnyegről a homokra. Az Eb-ezüstérmes, kétszeres U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett a tavalyi dohai Strandvilágjátékok második helyével már bizonyította rátermettségét ebben a szakágban is, a papírformának megfelelően meg is nyerte a felnőtt nők +70 kilósainak küzdelmét.

Eggyel lejjebb, 70 kilóban az Eb-3., s szintén U23-as kontinensbajnok Galambos Ramóna diadalmaskodott, aki a rangadón nagy csatában múlta felül az ifjúsági olimpiai és junior Eb-ezüstérmes orosházi Szél Annát. A férfiaknál a 80 kilósok között az U23-as Eb-győztes, az idei Európa-bajnokságon második Lévai Zoltán maga mögé utasította a 11 fős mezőny többi tagját, a 90 kilósoknál pedig az örökifjú veterán világbajnok, olimpiai és vb-bronzérmes Hatos Gábor győzött.

Az orosháziak közül a lányoknál az U18-as korosztályban Benkő Zsanett győzött, míg klubtársa Páli Mirella a második helyen végzett. A fiúknál az U18-as korcsoportban a szarvasi Hajduch Nándor második lett. Az ob-sorozat augusztus elsején Balatonfüreden folytatódik, majd augusztus 15-én a budakalászi Lupa Beachen végződik.

Az Orosházi Spartacus Bk. eredményei. Nők. Felnőttek. 70 kg: 2. Szél Anna. U18-as kcs. 50 kg.: 1. Benkő Zsanett. 60 kg.: 2. Páli Mirella. Férfiak. U18-as kcs. 80 kg: 4. Jochim Márk.

Szarvasi eredmény. Férfiak. U18-as kcs. 80 kg: 2. Hajduch Nándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában