amerikaifutball

2020.07.08. 14:53

Játékosként és edzőként is segít a vitézeknek

Javában zajlik Békés megye egyetlen amerikaifutball csapata, a gyulai központú Viharsarki Vitézek játékoskeretének kialakítása. A csapatnál már most gondolnak arra, hogy a rutinosabb játékosok kiöregedése után legyenek fiatalok, akiket be tudnak majd vetni, ennek érdekében elkezdték építeni az utánpótlás-bázist is.

G. P.

Ezt a célt segítheti megvalósítani, a korábbi korosztályos válogatott, a sérüléséből felépült Balatoni Róbert.

A gyulai illetőségű fiatalember hét évvel ezelőtt a már megszűnt Békéscsaba Raptorsban ismerkedett meg a sportággal, majd a Budapest Eagles csapatában folytatta tovább. Hogy volt érzéke az amerikai focihoz, azt jelezte az is, hogy 2006-ban, majd a következő esztendőben is számítottak rá az U19-es válogatottnál.

– Robira nem csak játékosként, hanem edzőként is számítunk, hiszen amellett, hogy játékosként a felnőttcsapatot segíti, az alakuló utánpótlás-csapatunknál is megoszthatja tapasztalatait – mondta Bimbó Lajos, a Viharsarki Vitézek technikai vezetője. – A játékoskeret jó része nagyon lelkes, de idősebb, rutinosabb játékosokból áll, akik négy-öt évet tölthetnek még el a pályán, így gondolnunk kell arra is, hogy mi lesz a visszavonulásuk után.

A technikai vezető azt is elmondta, hogy vannak még hiányposztok, ahová még keresik a játékosokat. Terveznek még toborzót is, és több programmal igyekeznek majd felhívni a csapatra a figyelmet. Ennek egyik alkalmára a következő hetekben kerül sor, amikor az élvonalbeli székesfehérvári csapat több játékosa is ellátogat Gyulára és közös edzésen vesz részt a Viharsarki Vitézek csapatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában