Vízilabda

2020.07.26. 08:46

Felkészülési torna után gálameccset játszottak

A korábbi, koronavírus-járványból fakadó meccshiány után alaposan belelendültek a Békéscsabai Vízilabda Klub csapatai. Mint ismert, a szövetség által szervezett, az országos bajnokságokban szereplő csapatok számára kiírt Nyári Kupában hetente játszanak a fiatalok, két forduló között pedig egy remek felkészülési tornán vett részt az ifjúságiakból és serdülőkből álló vegyes csapat.

G. P.

Ennek keretében Hódmezővásárhelyen csobbant vízbe a gárda, mégpedig a helyi strand létrejöttének 90 éves évfordulója alkalmából kiírt egész napos gálán. A békéscsabaiakon és a házigazdákon kívül a Csongrád együttese harcolt az elsőségért körmérkőzéses formában.

Először a jó erőkből álló Csongráddal találkozott a Békéscsaba és 15–10 arányban alulmaradt. A folytatásban viszont 10–9-re legyőzték a Hódmezővásárhelyi VSC-t, így a 2. helyen végeztek.

A tornán szereplő csabai csapat: Vozár Miklós (kapus), Bozgán Bence, Csatári Szabolcs, Demeter Nándor, Dobos Ferenc, Károlyi Szabolcs, Kis Sándor, Kiss-Schusztek Dávid, Kósa Bence, Lukácsi Marcell, Paksi Benedek, Paksi Gergő, Szalai Bálint, Szalók Tamás, Vozár Bálint.

A kora délutáni gálamérkőzésen a házigazdák egykori és mai játékosai néhány fiatallal kiegészülve alkották az egyik csapatot; a másikat pedig a délelőtti ifjúsági torna három csapatának legjobbjai. Az előző csapatban helyet kapott a csabaiak edzője, Ajtai Miklós is, akinek nevéhez fűződik az első gól. Az ifjúsági vegyes gárdában a békéscsabaiak közül bizonyíthatta rátermettségét a 16 éves újdonsült kapus, Vozár Miklós, a mezőnyben pedig az egy-egy gólos Demeter Nándor és Vozár Bálint. Továbbá játéklehetőséget kapott Csatári Szabolcs, Lukácsi Marcell és Paksi Benedek is. Ezt a találkozót 9–8-ra a hódmezővásárhelyi nosztalgia csapat nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában