motorsport

2020.07.12. 07:29

Faragó Zalán nyerte a dragbike bajnokságot

A megszokotthoz képest a motorosok dragbike bajnoksága is később kezdődött el az ismert körülmények miatt. A motoros gyorsulási versenysorozat első fordulóját az egykori kunmadarasi repülőtér betoncsíkján rendezték.

G. P.

A startnál a felnőttmezőny legfiatalabb tagjaként a 16 éves békéscsabai Faragó Zalán is felsorakozott Kawasaki ZRX 400-as kétkerekűjével.

– Az időmérőn a harmadik legjobb eredmény volt az övé – kezdte a beszámolóját Faragó István, Zalán menedzseri feladatokat is ellátó édesapja. – Az elődöntőben a rutinos békési Kiszely Menyhérttel került párba, s mivel riválisát kizárták, Zalán a középdöntőbe jutott.

Itt a füzesgyarmati Kiss Milánnal került össze, de Zalán innen is továbblépett. A döntőben karcagi ellenfelét is legyőzte és pályafutása során először megnyerte a bajnoki fordulót. Harmadik éve versenyez a felnőttek között és a mostani az első bajnoki elsősége – jegyezte meg elégedetten Faragó István, aki köszönetet mondott fő támogatójuknak, Rácz Attilának a segítségért.

Faragó Zalán a Kawasakival. Beküldött felvétel

A Drag Arénában megrendezett viadalon a Toldi Racing Team két szarvasi motorosa, Tímár Nándor és Dancsó Tibor is elindult, mégpedig ModiTwin kategóriában, ahol előbbi a harmadik, utóbbi negyedik lett.

A dragbike bajnokság második fordulójára augusztus 1-ig kell várni, amit szintén Kunmadarason bonyolítanak le, amit még további két bajnoki forduló követ majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában