Labdarúgás

2020.07.21. 12:23

A dobogóért küzdhet a Körös-parti csapat

Egy hete vannak edzésben a tavalyi csonka évet harmadik helyen záró megye első osztályú Szarvasi FC labdarúgói. A felkészülésről és a tervekről ifj. Somogyi ­János, a csapat edzője adott tájékoztatást.

Gajdács Pál

Fotó: Babak Zoltan

– A hosszú kihagyás és a keret átalakítása miatt a megszokottól hosszabb lesz a felkészülés időtartama – mondta ifj. Somogyi János edző. – Csak a vasárnap marad meg pihenőnek, hétfőtől szombatig folyamatosan edz a csapat.

– Egy sor meghatározó emberünket is elveszítjük a nyáron a következő szezonra, ami komoly érvágást jelent – tette hozzá a tréner. – Az érkezési oldalon egyelőre négy név szerepel, de szeretnénk még további játékosokat igazolni. Velünk készülnek az ifjúsági csapat legtehetségesebb tagjai is, ők viszont a jövő emberei, beépítésük nem megy egyik napról a másikra.

Furár Róberttől (sötét mezben) gólokat várnak /Fotó: Babák Zoltán/

A tavaszi együttes tagjai közül Balogh Gusztáv az NB III.-as Füzesgyarmat játékosa lesz, Farkas János és Krnács Richárd az Előre II. sikereiért ölt mezt hétről hétre, míg Viszkok Dániel Csabacsűdre igazolt. Süli András vagy visszavonul, vagy jaminai színekben kamatoztatja rutinját a jövőben, Bozsó Lászlóra fél évig biztosan nem számíthatnak, mert vidéken kezd vállalkozásba. Medvegy Ákos a Rétes Pál által edzett Tiszaföldvárt erősíti ősztől, Sindel Roland pedig Hódmezővásárhelyen próbál szerencsét, amennyiben megállapodik a két fél.

Szarvasi színekben folytatja ellenben a húszéves makói nevelésű, a Békéscsaba II.-t és egy alacsonyabb osztályú német csapatot is megjárt belső védő, Bány Bence. A Körös-partiakhoz került még Simon Róbert, az Orosháza 22 éves irányítója. Mellette kaphat helyet a legutóbb Sándorfalván játszó középpályás, Törköly Tamás (25). Kunszentmártonból érkezik a teremfocimeccseken gólerős, huszonhárom éves Viczián Ferenc.

– A sok tisztázatlan dolog ellenére a vezetők olyan csapatot szeretnének összehozni, amely az új idényben a dobogón képes végezni. Ezt a lelkes szurkolóink is megérdemelnék, hiszen nekik rengeteget köszönhetünk. Nagyon bízom a fiatal helyi játékosokban, reményeim szerint élni tudnak azzal a lehetőséggel, hogy sokkal nagyobb szerep hárul majd rájuk a bajnokságban.

A tervezett edzőmeccsek időrendje

Július 22., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Tószeg KSE

Július 25., szombat, 10.00: Szarvasi FC–Kiskunfélegyházi HTK

Július 29., szerda, 18.00: Szarvasi FC–Mezőtúri AFC

Augusztus 1., szombat, 11.00: Szarvasi FC–Makó FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában