Vitorlázórepülés

2020.06.28. 15:33

Laurinyecz Sándor ötödik lett a bajnokságon

Nagy hullámvasutazásban volt része Laurinyecz Sándornak a Kecskemét-Matkópusztán megrendezett 65. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság utolsó három napján. A mezőny a folyamatos esőzések miatt először csak szerdán emelkedhetett a levegőbe és a FAI clubkategóriában az ASW 19 A típusú géppel versenyző békési pilóta az előkelő ötödik helyen tette le a gépét.

G. P.

A Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület ötszörös bajnoka csütörtökön már nem lehetett felhőtlenül boldog, hiszen tizenhárman is megelőzték és csak 871 pontot tudott hozzátenni az első napon megszerzett 849-hez. Az utolsó két napnak a 8. helyről rugaszkodhatott neki. Pénteken minden flottul ment, harmadikként teljesítette a napi feladatot és a 962 pontnak köszönhetően rögtön a 2. helyre ugrott összesítésben. Nem mellesleg a 28 pilótából a rossz csak tízen értek vissza a repülőtérre.

Laurinyecz Sándor (jobbra) és segítője, Megyeri Sándor /Beküldött fotó/

Mintegy 300 kilométer megtétele várt szombaton az indulókra, a Kiskőrös–Dunaföldvár–Bonyhád–Adony útvonalon repülő Laurinyecz 13. lett, és visszacsúszott az 5. helyre. Eredetileg az első hat közé kerülést tűzte ki célul, így akár elégedett is lehet az eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában