Vitorlázórepülés

2020.06.22. 13:40

Harmadik napja hiába várnak a kezdésre

Nem kedvez az időjárás a 65. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságnak.

G. P.

Kedden már a negyedik szakasz teljesítésére kellene készülnie a 65. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság mezőnyének a Kecskemét melletti Matkópusztán, ám hétfő délután még az sem volt biztos, hogy az első távnak neki rugaszkodhatnak a pilóták. Pedig szép számmal érkeztek versenyzők, hogy megkezdjék a vetélkedést, a különböző kategóriákba ötvenheten adták le a nevezésüket. A mezőny egyetlen Békés megyei tagja, az ötszörös magyar bajnok Laurinyecz Sándor a FAI Clubkategória harminc versenyzőt számláló mezőnyében készül arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Az ASW 19A típusú gépe azonban még a földön pihen, hiszen szombaton, vasárnap és hétfőn sem volt alkalmas az időjárás a repülésre.

– A pénteki megnyitót követően szombaton tartottak egy eligazítást, ekkor még bíztunk abban, hogy a levegőbe emelkedhetünk – mesélte a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület békési pilótája. – Kimentünk a starthelyre, ám kitolták a rajtot, végül a borús idő és a várható eső miatt fél 12-kor lefújták a napot.Vasárnap még ennyit sem kellett várni, mire kiderült, hogy nem lesz repülés és a mai nap is ez a helyzet. Ha így haladunk, akkor igénybe kell hogy vegyük a pótnapot, hogy végeredményt hirdethessenek. Júniusban csak elvétve rendeznek versenyt Magyarországon, és mivel a világbajnokságot elhalasztották, a magyar bajnokságot is el lehetett volna tolni júliusra, amikor szárazabb az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában