Tenisz

2020.06.15. 10:36

Ha megcsúszva is, de Békésben is megkezdődött a szezon

Még az eső előtt befejeződött vasárnap a békéscsabai Báthory-Hankó Tenisz Centrum pályáin a Watt-kupa országos korosztályos és felnőtt III. osztályú verseny.

G. P.

A felnőtt III. osztály dobogósai, balról: Juhos Tibor, Lovász Zoltán, Gruner Benedek és Varga Ákos

A viadalt Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere nyitotta meg.

A Watt-kupa a március közepén kirobbant koronavírus-járvány utáni első sportrendezvények egyike a megyeszékhelyen (a viadallal nagyjából egy időben kezdődött a békéscsabai Dér tanyán a gyerekügyességi bajnokság 1. fordulója). Az országban ezen a hétvégén Békéscsaba mellett csak a fővárosban és Balatonbogláron rendeztek teniszversenyt.

Hankó Bálint, a házigazda békéscsabai Viharsarok Tenisz Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy remek összecsapásokat hozott a hétvége.

– A szép időben még a környező városokból is jöttek át szurkolók, akik nagy biztatásban részesítették a szép számban megjelent teniszezőket. A legnépesebb mezőny a felnőtt harmadosztályban volt, ahol huszonegyen indultak, de a fiúk összevont 16–18 éves korosztályában is tizenöten ragadtak ütőt. Várjuk az augusztusi folytatást, amikor a tizenhat éveseknek rendezünk egy kiemelt országos versenyt.

A felnőtt III. osztály dobogósai, balról: Juhos Tibor, Lovász Zoltán, Gruner Benedek és Varga Ákos

A korosztályosok egyéni versenyének döntőjét a pécsi Koncz Levente és a győri Molnár Csongor vívta, a győzelmet két szett után (6:3, 7:6) a baranyai fiú szerezte meg. A dobogó harmadik fokára két gyulai fiú, Székács Márk és Székács Kristóf állhatott fel. Párosban az egyéni két finalistája vehette át az elsőnek járó serleget a debreceni Varga Ákos, Bencző Balázs legyőzése után. A harmadik helyet a békéscsabai Hankó Bence, Mihály Levente és a Székács Márk, Székács Kristóf duók kaparintották meg.

A felnőtt III. osztályban az orosházi, de gyulai színekben versenyző Juhos Tibor diadalmaskodott, miután 6:4, 6:1-re legyőzte a gyulai Lovász Zoltánt. Az egyik harmadik helyet a szarvasi Gruner Benedek szerezte meg.

Eredmények. Fiú 16–18, egyéni: 1. Koncz Levente (Pécs 2000), 2. Molnár Csongor (Győri AC), 3. Székács Márk és Székács Kristóf (TSZSK Gyula). Páros: 1. Koncz Levente, Molnár Csongor (Pécs 2000, Győri AC), 2. Varga Ákos, Bencző Balázs (Debreceni EAC), 3. Hankó Bence, Mihály Levente (Viharsarok Tenisz Alapítvány, Békéscsaba) és Székács Márk, Székács Kristóf (TSZSK Gyula). Férfi III. osztály, egyéni: 1. Juhos Tibor (TSZSK Gyula), 2. Lovász Zoltán (TSZSK Gyula), 3. Gruner Benedek (Szarvasi TC) és Varga Ákos (Debreceni EAC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában