Labdarúgás

2020.05.02. 08:13

Király Patrik is várja a kezdést

A koronavírus-járvány miatt több mint hat hete, március 16-ától az MLSZ döntésének értelmében szünetel az NB II.-es bajnokság küzdelemsorozata. Király Patriktól, a tabella tizenötödik helyén álló, eddig harminckét pontot gyűjtött Békéscsaba 1912 Előre 26 éves középpályásától – aki huszonkét bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és ezeken két gólt szerzett – arról érdeklődtünk, hogyan telnek most a karanténban a napjai.

V. L.

– Az az igazság, nagyon hiányzik már a foci, a mérkőzések és a társak. A közös edzéseken mindig jó volt a hangulat, lehet egymást ugratni. Jelenleg csak telefonon és online tartjuk a kapcsolatot egymással. Otthon egy kiadott edzésterv alapján végezzük az edzéseket. Az együttes két szakmai irányítója, Schindler Szabolcs vezetőedző és segítője, Kincses Ádám pályaedző egy online alkalmazás segítségével a csapatból tíz-tíz labdarúgónak tud naponta negyven-ötven perces közös edzést tartani.

– Lát-e esélyt arra, hogy a bajnokság folytatódik majd a másodosztályban?

– Én nagyon szeretném, ha folytatódna és befejeződne a szezon, így a fontos kérdések a pályán dőlnének el. Sajnos a tavaszi idényt nem valami jól kezdte a csapat, még nincs győzelmünk. Ha folytatódna a bajnokság, úgy érzem, a hátralévő tíz fordulóban tudnánk annyi pontot gyűjteni, amivel előreléphetnénk a táblázaton. Mindehhez mielőbb egy győzelemre lenne szükségünk, és akkor felszabadulnának a játékosokban a pszichés ­gátak.

– Mivel tölti a szabadidejét a karantén alatt?

– Szerencsére mi családi házban lakunk, amelyhez tartozik egy kis kert is. Ha jó az idő, akkor a párommal szerszámokat ragadunk, kimegyünk a jó levegőre és kertészkedünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában