kézilabda

2020.05.05. 07:25

Herbert Gábor lett az Oroházi NKC új edzője

Új edzővel kezdi meg az új szezont az NB I. B Keleti csoportjában szereplő OXXO Energy Orosházi NKC női kézilabdacsapata. A következő idénytől Herbert Gábor ül az együttes kispadján, aki a Dunaújvárosba távozó Vágó Attila utódja lesz – írja a klub Facebook oldala.

V. L.

– Személyében olyan fiatal, agilis edzőt köszönthetünk a felnőtt csapat élén, aki képes céljaink megvalósítására. Kiemelném, hogy egyformán gondolkodunk a fiatalokról és az utánpótlásról, ami azért is különösen fontos, mert nem titkolt célunk, hogy minél több saját nevelésű játékost szeretnénk a nagyok között látni – fogalmazott Dancsó Attila az orosházi klub elnöke.

Játékosként beálló poszton szereplő Herbert Gábor magyar bajnoki címet is szerzett a Pick Szeged színeiben, de megfordult Százhalombattán, Győrben és Csurgón is. Edzőként még pályája elején jár, legutóbb az Algyő NB I B-s férfi együttesét vezette.

– Igazából először meglepett a megkeresés, majd elgondolkodtam rajta. Ami a leginkább vonzó volt az ajánlatban, hogy egy olyan klubhoz érkezhetek, ahol híresen rendezettek a viszonyok, emellett megfogalmaztak közép- és hosszú távú terveket. Fontos volt az is, hogy Dancsó Attila velem képzelte el a folytatást. Mindenképp egy új ablakot nyitok az edzői karrieremben és várom a közös munkát a lányokkal – nyilatkozott az újdonsült orosházi tréner.

/Fotó: nso/

Herbert Gábor eddig csak férfiak között mozgott, foglalkozott fiatalokkal edzőként, míg a MOL-PICK Szegednél utánpótlás szakmai igazgató is volt. Ezzel párhuzamosan érkezett a már említett algyői felkérés, ahol két szezonon át edzősködött.

Női vonalon Orosházán debütál, így a bajnokságról és a csapatokról még nem rendelkezik kellő ismerettel, de a jelenlegi helyzetben korábbi mérkőzések felvételeivel igyekszik ezt behozni. Bízik benne, hogy új impulzust ad majd a lányoknak, kihívásként tekint erre a feladatra.

– Magammal szemben az elvárásom, hogy fejlődjek. Mindenképp egy újabb lépcsőfok számomra, hogy közel profi csapattal tudok dolgozni Orosházán, hiszen itt több edzésre van lehetőségem Algyőhöz képest. Mindenképpen meg kell várnunk a következő versenykiírást, hogy konkrét célokat tudjunk megfogalmazni a csapattal szemben. Az biztos, hogy az elődeim által kialakított alapokra építve előrelépést szeretnék elérni helyezésben és játékban egyaránt – tette hozzá Herbert Gábor.

A közeljövőben a játékoskeretben is várhatóak változások, amelyekről beszámolunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában