Labdarúgás

2020.05.09. 12:16

Boér Gábor Hollandiában szerzett tapasztalatokat

A Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es csapatának volt vezetőedzője, a 37 éves Boér Gábor – akinek jelenleg nincs csapata – várja az újabb kihívást, és igyekszik fejleszteni magát.

V. L.

Boér Gábor /Archív felvétel/

A fiatal szakember, segítőjével, Makra Zsolttal a közelmúltban a holland élvonal egyik élcsapatánál, az AZ Alkmaarnál járt tanulmányúton, ahol sok tapasztalatot szerzett – írja az NSO.

Boér Gábor /Archív felvétel/

– Korábban más klubokhoz is szerettem volna menni, ám nem mindenhol vártak bennünket tárt karokkal – mesélte a fiatal tréner. – Két esztendővel ezelőtt az RB Leipzig együttesénél volt lehetőségem betekinteni a kulisszák mögé, most pedig a holland bajnoki címre is esélyes AZ Alkmaar fogadott bennünket. Nagyon sajnálták, hogy félbeszakították a bajnokságot, hiszen holtversenyben a második helyen álltak. Ennél a klubnál dolgozik kapusedzőként Szénási Béla, ő is rengeteget mesélt az ottani szokásokról. A klubnál mindenki segítőkész volt, a programot is profin megszervezték. Nem volt titkolózás, mindenbe betekintést nyertünk. Az Alkmaar komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, szembetűnő volt, hogy infrastruktúrában nem vagyunk elmaradva a holland élvonaltól, ám szervezettségben igen. A klubnál nem dolgoznak sokan, ám látszott, hogy mindenki nagyon érti a szakmáját, és a takarítónőtől kezdve a legendákon át mindenki azért dolgozik, hogy az első csapat sikeres legyen.

Boér Gábor ezekben a hetekben a kint szerzett tapasztalatait összegzi, miközben egyéb területeken is próbál fejlődni. Ilyen a videoelemzés, melyben a labdarúgás az utóbbi időszakban rengeteget lépett előre. A tréner és segítője várják a lehetőséget, hiszen mint fogalmazott, az edző munka nélkül olyan, mint egy fél ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában