Motorsport

2020.04.16. 08:22

Még nem húzhatja a gázkart Zalán

A garázsban pihen a Kawasaki ZRX 400-as, pedig már rajtra készen kellene állnia. Tulajdonosa, a 16 esztendős Faragó Zalán egyelőre még nem gondolhat arra, hogy Kunmadarason húzza a gázkart, ugyanis a dragbike bajnoki fordulókat az ismert körülmények között elhalasztották. Hogy lesz-e törlés, még nem dőlt el, mindenesetre ahhoz, hogy bajnokot hirdessenek, három érvényes eredmény szükségeltetik.

G. P.

– A bajnokság szervezői beterveztek még két hivatalos edzésnapot, ekkor lehetne bajnoki fordulót rendezni, feltéve, ha érdemes lesz elkezdeni a szezont. Ha túl későn múlik el a járvány, akkor erről kár álmodozni – jegyezte meg Faragó István, Zalán édesapja.

Faragó Zalán idén még nem vette elő a Kawasakit /Fotók: BMH/

A fiatal először 5 (!) évesen ült motorra, édesapjával rendszeresen ott van a motoros gyorsulási versenyeken. A junioroknál hétszeres bajnoknak vallhatja magát, a felnőtteknél tavaly 15 évesen indult először, s rögtön a harmadik helyen végzett.

Idén azt tervezték, hogy eladják a Zalán számára egyébként nagyon kedves Kawasakit, ám az ügyletet jövő évre halasztják.

– Ilyenkor már javában edzünk, de most még nem vettük elő a gépet, hiszen április 18-án és május 1-én sem rendeznek versenyt Kunmadarason. Nem adjuk el a Kawasakit sem, ha lesz idén verseny, akkor azt a ZRX 400-zal tudjuk le. Zalán türelmesen viseli a helyzetet, Szeghalmon élő édesanyjánál él ,és most a tanulás vált számára elsődlegessé (Zalán a Nemes Tihamér gépészeti, informatikai és rendészeti szakgimnáziumnak a 10. osztályos tanulója – a szerző). A támogatóink arról biztosítottak bennünket, hogy mellettünk maradnak, s ez mindenképpen nagyon jó hír – mondta Faragó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában