Torna

2020.03.27. 15:49

Makra Noémi: nincs hova sietni

Március elején még minden válogatott tornász bizakodott, akik előbb edzőtáborban, majd a budapesti tornacsarnokban csiszolgatták gyakorlataikat. Így tett Makra Noémi, a TC Békéscsaba válogatott versenyzője is, akiről Draskóczy Imre, a női szakág kapitánya úgy nyilatkozott az M4 Sport Lendület című műsorában, hogy fiatalos lendülettel készül és egyre inkább megtalálta önmagát. Mint mondta, a női válogatott négy éve a legjobb nyolc között van Európában, és a Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Dévai Boglárka, Péter Sára, Makra Noémi, Böczögő Dorina, Székely Zója, Bácskai Csenge csapat az idén a felnőttek közé felkerülő békéscsabai Szujó Hannával és a dunaújvárosi Makovics Mirtillel képes is arra, hogy megtartsa helyét.

G. P.

Noémi szerint jól haladtak a felemás korlát gyakorlattal, melyen két tizedet erősítettek, de a gerendán is beiktattak egy plusz elemet. A talajjal bajlódott, de azon is próbáltak újítani, egyedül az ugrás maradt a régi. Egyszóval edzettek, erősítgették a gyakorlatokat, amikor közbeszólt a koronavírus-járvány.

– Valóban elkezdtük az új elemek beépítését a gyakorlatokba, hiszen nekem is megvolt az esélyem arra, hogy utazzak tavasszal a végül elhalasztott párizsi Európa-bajnokságra – mondta a csabaiak 22 éves tornásznője. – A jövőt illetően mindenki bizonytalan, fogalmam sincs, hogy ősszel versenyezhetünk-e már, s ha igen, akkor hol. Újra elkezdtük az alapozást, hiszen nincs hova sietni. Most ott tartunk, hogy az egyik edzőmmel, Pózna Előddel és tanítványával, Szmirnov Annával még együtt készülhettünk. Nem tudni, hogy mit hoz a jövő, lehetséges, hogy néhány nap múlva már csak otthon lehet edzeni, egyedül. Mondjuk, azért az érdekes lesz, hiszen a torna nagyon eszközigényes sportág – jegyezte meg Makra Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában