Kosárlabda

2020.03.19. 13:14

Az országos szövetség befejezettnek nyilvánította a kosárlabda bajnokságot

„Véget ért az idei kosárlabda szezon. Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzunk egymásra!” – olvasható abban a bejegyzésben, amely Békési SZSK férfi kosárlabdaklub hivatalos közösségi oldalán jelent meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden kiadott közleményére reagálva.

G. P.

Az MKOSZ március 13-án a koronavírus-járvány miatt felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás-korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott online elnökségi ülést a szervezet, ahol megkérdezték az I. és a II. vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. A vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén.

Szerdán délután összeült a Békési SZSK elnöksége is.

Balog Vilmostól, az NB I. B Zöld csoportjában szereplő, s ott a bajnokság lezárása előtt a 13. helyen álló felnőtt csapat egyik edzője elmondta, hogy játékosaik többsége hazautazott, a békésiek pedig várakozó állásponton vannak.

– Városunkban a szabadtéri sportolásra kiépített helyek használatát is korlátozzák, így valóban csak az otthoni egyéni mozgás maradt a következő időszakban. A bajnokság befejeződött, de teendőnk van még bőven. A szezon lezárása vár a vezetőségre. Azonban a jövő tervezését nehezíti, hogy nem tudjuk, milyen gazdasági következményei lesznek a járványnak. Most hosszabb időnk van a jövő év előkészítésére, amint látjuk a lehetőségeinket, hozzákezdünk a jövő évi csapat kialakításához. Egyelőre a játékosainktól sem úgy köszöntünk el, hogy vége mindennek. Az elnökség folyamatosan tárgyal majd a folytatásról velük – mondta hírportálunknak a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában