Sárkányhajózás

2020.02.12. 14:25

Szombaton Szarvason versenyeznek

A szarvasi Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület szombaton ötödször rendez medencés sárkányhajó versenyt a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben, amely egyben Magyar Kupa forduló is lesz.

V. L.

Nyerges Miklós, a Körös Dragon SE elnöke a következőket mondta a versenyről:

– Négy dívizióban hat fős legénységek csapnak össze egymással a huszonöt méteres versenymedencében. Az előzetes nevezések alapján a tavalyi hasonló létszám várható szombaton is. A százhalombattai magyar bajnokság után ezúttal is az ország legjobb sárkányhajósai csapnak össze. Ez lesz a három fordulós magyar bajnokság második állomása. A tervek szerint itt lesznek a szegedi, a váci, a székesfehérvári, a kecskeméti, a dunaújvárosi és a békési csapatok is, egyedül a győriek nem jönnek. Az aradi és temesvári sportolók érkezése nemzetközivé teszi a viadalt. A mieinktől a nőknél, és a férfiaknál is érmet várok. A délelőtti előfutamok után a döntőket tizenhárom órától rendezik.

A szarvasi viadalt általános-, és középiskolások, valamint felnőttek (amatőrök, profik) számára írták ki, de a korcsoportokon belül több kategóriában hirdetnek győztest. Külön versenghetnek például a fiúk és lányok, de a vegyes legénységeknek is lesz erőpróbájuk, ez utóbbiban minimum két hölgynek kell szerepelnie csapatonként. Kikötés, hogy egy versenyző kategóriánként csak egy legénységben szerepelhet! A tizennyolc éven felüli felnőtteknél külön választják a szabadidős, és a versenyengedéllyel rendelkező profikat, akiknek a diákokéhoz hasonlóan ezekben a kategóriákban is az említett három versenyszámot tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában