Atlétika - videóval

2020.02.03. 11:29

Márton-győzelem született a budapesti versenyen

A MASZ nyílt versenyén folytatta – a koronavírus terjedése miatt lefújt fedett pályás világbajnokság helyett immáron a téli dobó Európa Kupára fókuszálva – a felkészülést Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökője.

G. P.

A budapesti BOK-csarnokban megrendezett viadalon Eperjesi László versenyzője 17,96 méteres lökést mutatott be, ami elegendő volt ahhoz, hogy övé legyen az első hely. Anita a Maximus SE súlylökőjét, Veiland Violettát előzte meg, aki 15,88 méteres eredménnyel végzett a második helyen.

A hétvége krónikájához tartozik még, hogy az újoncok versenyével megkezdődött a hazai fedett pályás országos bajnoki időszak. Leány rúdugrásban szép békéscsabai siker született, a Bagi Árpád és Soós Norbert által pallérozott Kovács Patrícia egyéni legjobbjával, 260 centivel lett első.

A fiúk magasugró döntőjének a Békési DAC 2007-es születésű ifjú sportolója, Maczik Gergő is részese volt, aki 125 centiméterrel az ötödik helyen végzett. Súlylökésben az ugyancsak Békésről érkezett Wágner Ádám Bence versengett az éremért, aki 8,81 méterrel szintén ötödik lett, míg a klubtárs Garai-Balázs Endre 7,48 m-el kilencedik. A lányoknál Kiss Petra 8,82 m-el nyolcadik. Ugyanő a 60 m-es gátfutásban is érdekelt volt és 10,03 másodperccel hatodik lett.

Ugyanezen a délutánon rendezték meg a meghívásos női rúdugrást, ahol Erős Eszter, a Kopp Békéscsabai AC serdülőkorú versenyzője 330 cm-el egyéni csúcsot ért el. Jó felkészülés volt ez számára a jövő heti serdülő bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában