Teremlabdarúgás

2020.01.08. 13:58

Sporik fociztak a fővárosi teremlabdarúgó-tornán

Békés megye válogatottja veretlenül zárta a labdarúgó játékvezetők év eleji hagyományos országos tornáját, balszerencsés módon így is csak a 9. helyen végzett, a fővárosban megrendezett eseményen.

G. P.

Január 4-5. között az MLSZ Budapesti Igazgatóság és annak Játékvezető Bizottsága szervezésében bonyolították le a 15. Sípmester Fesztivált. A 19 megye és Budapest játékvezető válogatottjai a Ludovika Arénában egy végletekig izgalmas és jó hangulatú tornán mérték össze erejüket teremlabdarúgásban. A szombati csoportmérkőzések után vasárnap voltak a helyosztók, amelyen a legjobbnak immáron sorozatban harmadszor Bács-Kiskun megye bizonyult.

Az Iványi Zoltán által irányított viharsarki alakulat „olaszosan” teljesítve, egy győzelemmel és három döntetlennel zárt a rendkívül erős B-jelű ötös harmadik helyén, így a másnapi folytatásban a felsőház helyett csak a 9–12. helyért csatázhatott. Ott viszont mindkét találkozóját megnyerte. A győzelmet végül az a Bács-Kiskun szerezte meg, amellyel a csoportmérkőzések során „ikszeltek” a sporijaink, és még a második felsőházi továbbjutó, Szabolcs is éremért csatázhatott.

Beküldött fotó

– A rendezés példaértékű volt, hiszen remek körülményeket teremtettek a házigazdák. A foci viszont most az igazságtalan arcát mutatta számunkra, hiszen három győzelemmel és három döntetlennel csupán a kilencedik helyen tudtunk végezni. A magam részéről ezzel együtt minden játékossal elégedett vagyok, hiszen valamennyien tudásuk legjavát nyújtották és odaadóan játszottak – értékelt Hrabovszki András JB elnök.

A megyei válogatott vezetője példaértékűnek nevezte az Iványi Zoltán, Benyovszki Zoltán edzőpáros szakmai munkáját is, néhány játékost pedig külön kiemelt.

– Többen vettek részt először a tornán. Az egykori gólkirály, Bakos József 41 évesen is példát mutatott hozzáállásból, az egykori NB II-es orosházi játékos, Jakab József sajnos megsérült, pedig a bemutatkozása nagyon ígéretes volt. Szintén eredményesen debütált a tinédzser korú Szántó Simon, az egyke női játékosunk, Bálint Kata pedig egyre jobban beépül a csapatba – tette hozzá az elnök, aki nagyra értékelte, hogy Iványi Zoltán és Hanyecz Bence úgy vállalta a részvételt, hogy gyakorlatilag a tornáról utazott a játékvezetők törökországi edzőtáborába.

A B csoport eredményei: Békés–Bács-Kiskun 2–2, gól: Barta, Bakos, ill. Fehérvári, Marozsi. Szabolcs-Szatmár-Bereg–Heves 2–1. Szabolcs-Szatmár-Bereg–Veszprém 3–0. Heves–Bács-Kiskun 1–2. Heves–Békés 2–2, gól: Szigetvári 2, ill. Barta, Fekete. Bács-Kiskun–Veszprém 5–1. Veszprém–Békés 0–5, gól: Bakos 2, Takács, Szántó, Jakab. Bács-Kiskun–Szabolcs-Szatmár-Bereg 3–1. Békés–Szabolcs-Szatmár-Bereg 1–1, gól: Hanyecz, ill. Piskóczi. Veszprém–Heves 0–3.

Végeredmény: 1. Bács-Kiskun 10 pont, 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg 7, 3. Békés 6, 4. Heves 4, 5. Veszprém 0.

Helyosztók. 9–12. helyért: Győr-Moson-Sopron–Békés 1–3, gól: Rigó, ill. Fekete 2, Lovas. 9. helyért: Vas–Békés 0–2, gól: Hanyecz, Buzás.

A torna végeredménye: 1. Bács-Kiskun, 2. Hajdú-Bihar, 3. Borsod-Abaúj-Zemplén, 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg, … 9. Békés.

A Békés megyei válogatott névsora: Bakos József, Bálint Kata Tünde, Barta Tibor, Buzás Balázs, Fekete Zoltán, Hanyecz Bence, Jakab József, Kiss Tibor, Medovarszki István, Lovas László, Szántó Simon, Takács Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában