Galériával

2020.01.10. 19:55

Jégpályát avattak Szarvason

A mintegy 800 négyzetméteres, valódi jéggel borított felület kialakítására a Szarvasi Jégkorong Sportegyesület nyert támogatást, melyet az önkormányzat is finanszírozott. Bár a pálya már tavaly december 20-a óta üzemel, ünnepélyesen péntek délután adták át.

B. A.

Kohut Pál, a Szarvasi Jégkorong Sportegyesület elnöke elmondta, a beruházási költségek eddig közel 110 millió forintra rúgnak, amelybe beletartozik a 20×40 méteres felület kialakításához szükséges talajmunka, a jégpálya és a sátor megvásárlása, valamint a hűtéstechnika és az elektromos ellátást biztosító munkálatok díja is. Hozzátette, hátravan még a kiszolgáló helyiségek és az öltözők kialakítása.

A kivitelezéshez szükséges forrás nagy részét, mintegy 80 millió forintot az egyesület egy TAO-s pályázaton nyerte, a fennmaradó összeget pedig többek között önerőből, valamint helyi vállalkozók segítségével oldották meg. Az önkormányzat a helyszín biztosítása mellett 11 millió forinttal járult hozzá a megvalósításhoz.

– A sportba való befektetés a jövőbe való befektetés – hangsúlyozta Babák Mihály, Szarvas polgármestere. Hozzátette, nagyon büszke hogy összefogással sikerült összehozni ezt a pályát, amely így a város közös sikere.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke kifejtette, régen ebben a régióban nem igazán lehetett hokicsapatot találni, és jégpálya is kevés volt. Bízik benne, hogy az Alföldön ezek után Békéscsaba, Kecskemét és Szolnok mellett Szarvassal is lehet számolni e téren.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hazánkban sikerült megduplázni az igazolt sportolók számát, ami leginkább a fiatal korosztályból kerül ki.

– Nagyon örülök, hogy egyre több olyan fiatal él az országban, aki egészségesen él, így felnőtt korára is életerős lesz. Kívánom az itt alakult egyesületnek, hogy a tagok bővülésével a jövőben is hozzák az eddig elért sikereket, ezáltal minél többen megszeressék ezt a sportot – hangsúlyozta Dankó Béla.

A pályát az edzések mellett a lakosság is használhatja. Legfőképp a hétvégi időszakban mehetnek jégre a korcsolyázás szerelmesei, de a nyitvatartási idő elérhetőségről minden esetben érdemes tájékozódni az egyesület közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában