röplabda

2020.01.10. 10:27

Bajnokok Ligáját is megjárt játékos érkezik a BRSE csapatába

A szerb Tanja Grbics személyében a francia bajnok RC Cannes együttesétől igazolt feladót a Békéscsabai RSE.

G. P.

Tapasztalt, a Bajnokok Ligáját is megjárt röplabdázó csatlakozott az ötszörös magyar bajnok Békéscsaba játékoskeretéhez. A 31 éves, 179 centiméter magas Tanja Grbics a szezon végéig szóló megállapodást írt alá.

Tanja Grbic /Forrás: a BRSE Facebook-oldala/

Az 1988. július 9-én, a szerbiai Valjevóban született játékos a Srbijanka Valjevo csapatában kezdte a pályafutását, majd a ZOK Dinamóban folytatta. A belgrádi Vizura következett ezután, majd egy szezont a szintén szerb Kolubara Lazarevac gárdájában húzott le. Az elmúlt nyolc évet Franciaországban töltötte, ahol előbb négy szezont a Saint-Raphaël, majd 2016-tól az RC Cannes gárdájában játszott. Ez utóbbi együttessel tavaly bajnoki címet szerzett, így ebben a szezonban pályára lépett a Bajnokok Ligájában is.

Mint ismert, a BRSE december végén kezdeményezte az amerikai Ashley Evans szerződésének felbontását, melyet január 8-án közös megegyezéssel alá is írtak a felek. A szakmai stáb meg van elégedve Fábián Fanny munkájával és teljesítményével, aki mellé ideiglenesen a 17 éves, saját nevelésű Boskó Ágnes csatlakozott, azonban ő tanulmányai miatt nem tud napi két edzést vállalni. Ezentúl a bajnokság hajrájára, valamint a minél sikeresebb nemzetközi kupaszereplés okán a menedzsment szükségesnek ítélte egy rutinos játékos leigazolását.

Másfél héten belül Grbics a második játékos, akit leigazolt a Békéscsabai RSE. Mint ismeretes, a klub az óév utolsó napján jelentette be a spanyol Milagros Catalina Nguema Collar érkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában