Asztalitenisz

2019.11.07. 17:31

Szántosiék csoportelsők Szombathelyen

Szombathelyen az ITTF Junior Circuit Premium-versenyen, amely egyben magyar nemzetközi serdülő és ifjúsági asztalitenisz-bajnokság is a serdülő magyar fiú I. csapat csoportjában 3:0-ra győzte le Fehéroroszországot, Svédországot és Finnországot is.

Verasztó Lajos

A magyar csapat tagja Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE 13 éves játékosa a 15 évesek mezőnyében bizonyít. A szarvasi fiatal a fehéroroszok ellen Shutont verte 3:0-ra, míg párosban Huzsvár Erikkkel az oldalán a Behunou, Shuton duót győzték le. A svédek ellen egyéniben Johnsson ellen győzött 3:1-re Szántosi, míg párosban Huzsvárral a Johnsson, Larsson kettős ellen nyertek 3:1-re. A csoport utolsó mérkőzésén a finneket verték 3:0-ra a mieink. Szántosi 3:1-re győzte le Khosravit, majd párosban Huzsvárral 3:0-ra a Khosravi, Rasanen duót, így csoportelsőként jutottak tovább.

A serdülő lányoknál a magyar III. csapatban lépett asztalhoz Hudák Dorina, a PET-BAU ASE Orosháza játékosa. A mienk 3:0-ra kikaptak Kínától. A csoport második mérkőzésén 3:1-re nyert Franciaország a magyar III. csapat ellen, itt a mieink egyetlen győzelmét Hudák Dorina aratta, aki 3:2-re nyert De Stoppeleire ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában