búvárúszás

2019.11.14. 10:19

Országos bajnok lett a békéscsabai Sipkai Csenge

Az elmúlt hét végén rendezték meg a cápa, a serdülő és a junior korosztályúak uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságát Dunaújvárosban. A kétnapos megmérettetés hosszú idő után tért vissza a szépen felújított Fabó Éva Sportuszodába.

V. L.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub hét versenyzővel képviseltette magát a különböző korcsoportokban, mindenki több távon is a korosztályának kiírt összes versenyszámban vállalta a rajtot. Szinte valamennyi csabai versenyző pontszerző helyen végzett, többen érmet, érmeket is nyertek. Az Előre ÚK sportolói főleg uszonyos gyorsúszásban remekeltek a következő eredményekkel.

A serdülő korcsoportban Sipaki Csenge országos bajnoki címet szerzett 200 méteres uszonyos gyorson, 400 méteren második, 100 méteren a harmadik helyen végzett. Szász Máté 400 méteres uszonyos gyorsúszásban első éves serdülőként, kiváló úszással harmadik lett, 200 méteren alig maradt le a dobogóról negyedik helyezést ért el. Balázs Krisztián 200, illetve 400 méteren végzett ötödik és hatodik, pontszerző helyen.

Juniorok. Szász Anna korosztályán kívül ugrott a medencébe, „felversenyzett”, ifiként a juniorok között indult több számban, és alig maradt le a dobogóról: az idősebbek között, 200 és 400 méteren is a 4. helyen végzett. Temesvári Kata nemrég igazolt klubunkhoz, még akklimatizálódik. Ennek ellenére több új egyéni csúccsal mutatkozott be: 200-on és 400-on 11. helyezést ért el. Tóth Péter első éves juniorként 400 méteren második, 100, illetve 200 méteren a 3. helyen végzett. Horváth Balázs szintén elsőéves junior versenyzőnk a „nagyuszonyos” távokon is kipróbálta magát 50 méteres búvárúszásban, bemutatkozása kimondottan jól sikerült, a remek 3. helyet szerezte meg, 200 méteres uszonyos gyorsúszásban a 2. helyen végzett.

Váltószámban is rajtkőre álltak a csabaiak, a 4x100 méteres mix uszonyos gyors váltóban, alig maradtak le a dobogóról, a fiatalok a 4. helyen csaptak a célba.

– Összességében jól sikerült az idei év utolsó országos bajnoksága, az előző éveket felülmúlva, idén minden korosztályban szereztünk érmet, illetve érmeket – tudtuk meg a fiatalokat elkísérő Petróczki Zsombor edzőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában